Skip to content

TOP 3 ČOKOLADNE POSLASTICE: OVO JE TAJNA NAJUKUSNIJIH KOLAČA! (RECEPTI)

  Podijelite sa prijateljima

  Kada poželimo nešto slatko, nekako se gotovo instinktivno okrećemo čokoladnim poslasticama. Pri izboru recepta uvek će presuditi tri stvari – brzina pripreme, fenomenalan ukus, kao i to da li nam se čini da će kolač ili torta uspeti.

  Pošto niko ne želi da troši ni vreme ni novac na nešto što neće uspeti, potrebno je samo da pratite jedno pravilo i poslastica će vam sigurno ispasti savršena baš svaki put – koristite kvalitetne sastojke!

  Sastojci lošijeg kvaliteta će se i te kako odraziti na ukus vaše poslastice i teksturu fila ili glazure, koja će biti bezukusna, puna grudvica… Ako za poslasticu koju spremate koristite kvalitetnu čokoladu i dobru glazuru, ne postoji šansa da vam kolač ne uspe, a sve njene prednosti osetiće se u očaravajućoj punoći ukusa.

  POPULARNO:  SOČNE LEDENE KOCKE S VIŠNJAMA

  A sada prelazimo na najslađi deo – odabir najlepše čokoladne poslastice!

  U potrazi za najboljim receptima pronašli smo najčokoladniji sajt, prepun fenomenalnih čokoladnih recepata za torte, keksiće, kolače, rolate, video recepata sa detaljnom pripremom, a tu je i zanimljiv blog gde vas čeka puno slatkih informacija!

  Mi nismo mogli da se odlučimo za jednu, pa vam predstavljamo tri recepta koji za brze čokoladne poslastice koji su nas oduševili:

  1. Posne višnja kuglice

  SASTOJCI:

  40 komada višanja,

  100 grama Menaž čokolade,

  200 g mlevenog petit keksa,

  6 kašika likera od višnje,

  1 Menaž glazura.

  PRIPREMA

  Otopiti čokoladu i dodati mleveni keks i sve promešati sa malo likera od višanja.

  Dobro stisnuti smesu i rukama praviti kuglice, koje formiramo oko višnje u sredini.

  Nakon formiranja kuglice, preliti Menaž glazurom.

  NASTAVAK NA STRANI 2…

  Pages: 1 2 3