Skip to content

TRAVA ŽIVOTA: GAZIMO JE U SVAKOM DVORIŠTU, A POJMA NEMAMO ŠTA SVE MOŽE DA IZLEČI!

  Podijelite sa prijateljima

  Odlična je i u borbi protiv holesterola i koronarnih bolesti srca…

  Trava mokrica, koja raste u gotovo svakom dvorištu, poboljšava krvotok, memoriju i pozitivno utiče na celo telo!

  Prepuna je korisnih supstanci – prava riznica vitamina C, E i K, koji pomažu sprečavanju nastanka krvnih ugrušaka. Takođe, sadrži gvožđe, magnezijum, kobalt, piše Stil.kurir.rs.

  Osim što je bogata esencijalnim materijama, trava mokrica naučno dokazano ima protivupalna, antiseptička, diuretska i hipotenzivna (snižava pritisak) svojstva. Odlična je i u borbi protiv holesterola i koronarnih bolesti srca. Naučnici su došli i do dokaza koji ukazuju da mokrica ima moć da vam sačuva i poboljša vid.

  Seoski travari obilato je koriste, a naročito njen sok, za lečenje bolesti bubrega i jetre, ali i štitne žlezde i hemoroida. Kažu da je odlična za lečenje problematične kože sklone aknama i bubuljicama.

  Dobra je protiv glavobolje, umora i za smirivanje nerava.  Ova biljka bez ukusa i mirisa takođe popravlja memoriju.

  Pošto je puna vitamina E, sok od trave mokrice je neprocenjiv tretman protiv bora, koji ujedno čisti krvne sudove i pomaže izbacivanje štetnih materija. Trebalo bi ga biti tri puta dnevno po pola čaše tokom tri meseca, kako bi se unela količina vitamina E potrebna za ovakav efekat.

  POPULARNO:  5 ZAPANJUJUĆIH EFEKATA RUŽINE VODICE PO KOSU: PODSTIČE RAST KOSE, SMANJUJE OPADANJE I PERUT

  Odlična je kada se konzumira kao salata – osvežavajuća je, a da biste dobili ukus, začinite je sa malo maslinovog ulja i sirćeta. Seckanu je možete koristiti kao začin u svim jelima. 

  Ako želie da pripremite zalihe suve mokrice, sakupljajte je tokom cvetanja i ostavite da se suši senovitom kutku na temperaturi ne većoj od 40 stepeni. Čuvajte je u staklenoj tegli s poklopcem. Ako želite prah, izgnječite suve listove u avanu.

  Napomena: Pre primene bilo kojeg vida prirodne medicine, posavetujte se sa vašim lekarom.

  (Stil.kurir.rs)