Skip to content

7 DNEVNA DIJETA SA SUPOM OD KOSTIJU, EVO ŠTA SE DESILO SA MOJIM TIJELOM

  Podijelite sa prijateljima

  Već neko vreme sam razmišljala o dijeti sa supom od kostiju, a sad je došlo vreme da ideju sprovedem u delo

  Do sada ste verovatno čuli za supu od kostiju? Mnogi zdravstveni stručnjaci navode supu od kostiju kao čarobni eliksir koji leči mnoge bolesti. 

  Naše bake su ovu supu redovno konzumirale i rado je  nama kuvale, a danas se podsećamo zašto je upravo ovo najzdavija supa na svetu.

  Evo šta sve leči ova supa:

  1. Rešava sve vrste probavnih problema – uz ovu supu ćete garantovano smršati.

  2. Podmlađuje kožu –  ona je čist kolagen koji unosite u organizam

  3. Poboljšava san – aminokiseline koje se nalaze u njoj stvaraju hormone koji su zaslužni za dobar san

  4. Jača kosti i zdravlje zglobova – zbog magnezijuma, kalcijuma i fosfora koji se nalaze u njoj, omogućavaju bolje zdravlje kostiju.

  5. Poboljšava raspoloženje – zdrava creva, zdrav mozak. Supa od kostiju će stvoriti dobre bakterije u telu koje će vam omogućiti da se bolje osećate.

  6. Jača imuni sistem – aminokiseline koje se nalaze u kostima, jačaju imunitet kod ljudi.

  7. Daje energiju

  Odlučila sam nedelju dana da konzumiram ovo jelo, i evo šta se desilo sa mojim telom:

  Prvi dan: U nedelju sam  skuvala lonac supe od šupljih junećih kostiju. Osim šupljih kostiju koje sam kuvala oko sat vremena, u lonac sam dodala i 4 šargarepe, 1 glavicu crnog luka, 1 krompir, 2 paškanata, malo testenine za supu i 2 veze svežeg peršuna. U ponedeljak sam se probudila i popila čašu limunade, pa još jednu čašu vode i nakon pola sata doručkovala sam činiju supe.

  Na poslu sam pila vodu, i oko 13h pojela sam još jednu činiju supe od kostiju. Do 17h sam osećala veliku glad, ali nisam htela da se predam. Pila sam dosta vode i stalno trčala u toalet.Oko 18h sam pojela još jednu činiju, sada guste supe i sa tim sam završila jelo za taj dan.

  Drugi dan: U utorak sam ustala gladna kao vuk. Popila sam limunadu, a malo kasnije i veću činiju supe od kostiju. Rekla sam sebi: Izdrži još samo jedan dan pa ćeš sutra jesti čvrstu hranu. Nakon “doručka” krenula sam na posao. Osećala sam se lagano, poletno i neverovatno raspoloženo s obzirom da nisam ništa konkretno doručkovala. Izgurala sam do kraja dana sa još dve činije supe od kostiju i velike količine vode. Nisam pila kafu, ni sokove dva puna dana.

  Treći dan: Dan sam počela sa limunadom, pa onda za doručak supa (novu sam skuvala dan pre), ali sam ovaj put jela i jedno jaje, malo sira i hleba. Ručala sam supu kao predjelo, pa sam onda jela pirinač i meso i zelenu salatu, dok sam za večeru jela samo supu.

  POPULARNO:  VOĆKA KOJA ČUVA TELO OD VIRUSA! SVI DELOVI OVE BILJKE KORISTE SE ZA PRIPREMU ČAJA, SOKA ILI KOMPOTA, A IMAJU LEKOVITA SVOJSTVA

  Danas nisam osećala krizu u smislu gladi. Stomak mi je bio pun, um zadovoljan, a telo lagano i poletno. 

  Četvrti dan: Četvrti dan sam radila isto kao i treći. Prvo limunada, pa doručak koji je započet supom, a zatim konkretnim jelom, pa dosta vode u toku dana, pa supa od kostiju, pa glavno jelo. Na kraju sam večerala supu. Osećala sam se stvarno dobro. Svako jutro sam uredno išla u toalet, metabolizam mi je radio kao sat. Imala sam energije za tri života!

  Peti dan: Noćima već spavam fantasatično. Nemam nesanicu, ne sanjam noćne more…. Budim se bez potrebe za kafom. Ne pijem je evo već pet dana. Ni tokom dana ne osećam želju za ovim napitkom. Telo mi je nekako mirnije. Nema onog naglog skoka i pada u raspoloženju. Uredno se pridržavam jelovnika koji uključuje supu od kostiju tri puta dnevno i mnogo vode.

  Šesti dan: Ne mogu da verujem da sam uspela ovoliko dugo da izguram bez kafe. Budim se čila i vedra. Pijem limunadu, pa vodu, pa supu i tek onda doručkujem. Na mom telu se vidi da vodim računa o ishrani. Nema nadutosti, nema tromosti. Odlučujem da stanem na vagu. Ona pokazuje 2 kg manje. Pošto ne verujem svojim očima, merim se dobrih 15 minuta. Rezultat je 2 kg manje!

  Sedmi dan: Stigao je i taj dana koji sam gledala kao svetlo na kraju tunela. Sebi sam zacrtala da ću nedelju dana biti na dijeti sa supom od kostiju i to sam i postigla. Osim supe koju sam  redovno jela, trudila sam se da pijem što više vode, limunade.. Izbacila sam kafu i slatkiše iz ishrane, kao i sokove. Smršala sam dva kilograma, energije sam imala na pretek, a spavala sam kao beba.

  Odlučila sam da nastavim ovako da se hranim s tim što ću supu jesti barem jednom dnevno, akafu i slatkiše više neću konzumirati.

  Ovo su dobrobiti supe od kostiju koje sam ja osetila: 

  • poboljšanje metabolizma
  • mršanje
  • povećanje energije
  • mirniji san
  • koža mi se nekako očistila i zategla (mada je to moglo da se desi i od vode i limunade)

  Eto, ja sam vam prenela svoje utiske, a na vama je da se odlučite da li hoćete da držite ovu dijetu!

  (Stil.kurir.rs)