Skip to content

CEJLONSKI CIMET DRAGOCENIJI OD ZLATA: UBRZAVA METABOLIZAM, TOPI KILOGRAME I LEČI DIJABETES

  Podijelite sa prijateljima

  Cimet je začin koji osvaja aromatičnim mirisom i koristi se u pravljenju raznih poslastica. Ali, njegova moć se ugleda u tome što čini velike dobrobiti za organizam.

  Začin se pravi od kore drveta cimeta i pun je antioksidanasa, te povoljno utiče na nivo šećera u krvi, poboljšava rad mozga i sprečava brojne upale.

  Istraživanje sprovedeno u Medicinskom centru Univerziteta Raš u Čikagu 2015. godine pokazalo je povećanu proizvodnju proteina koji pomažu u organizaciji i pohranjivanju informacija.

  U studiji je naglašeno da je dovoljno dnevno staviti prstohvat mlevenog cimeta u kafu ili na ovsene pahuljice kako bi se poboljšalo pamćenje.

  U istraživanju sprovedenom 2010. godine U Centru za Primenjene zdravstvene nauke je dokazano da voda s cimetom sadrži dovoljno antioksidanasa da smanji šanse za dobijanje prekomerne težine za čak 23 posto.


  Cejlonski cimet je dosta efikasniji od klasičnog koji obično stavljamo u kolače.

  Leči grip i želudačne tegobe

  Cimet ubija bakterije u crevima, pa čak i neprijatnu Ešerihiju Koli.

  • Prokuvajte kašičicu cejlonskog cimeta u šoljici i po vode.
  • Ostavite da ključa polako 15 do 25 minuta.
  • Potom neka odstoji još 15-tak minuta, menjaće boju od bledo žute do zlatno crvene. Na taj način lakše ćete se izboriti sa virusom i želudačnim problemima.  
  POPULARNO:  STARINSKO INHALIRANJE NAD BILJKAMA: LEČI MNOGE BOLESTI, NA LICE DELUJE BOLJE OD BILO KOJE KREME!

  Neutrališe neprijatne mirise

  • Stavite cimetovu koru u vrelu vodu i pustite da se para širi prostorom.
  • Nakon pola sata smrad će nestati.


  Ubrzava metabolizam

  Želite li izgubiti pokoji kilogram viška, češće jedite cimet. On ubrzava rad metabolizma, a brzi metabolizam znači i lakši gubitak težine.

  • Dodajte kašičicu cimeta u jutarnju kafu ili njom pospite tost, ovsene pahuljice. Na taj način ubrzaćete metabolizam, a skinućete i višak kilograma.

  Leči bolesne desni i uklanja zadah

  • Promućkajte u ustima smesu od dve kapi eteričnog ulja cimeta i kašiku kokosovog ulja. Antibakterijska svojstva u cimetu izlečiće bolesno zubno mesto i ukloniti neprijatan zadah.

  Pomaže u lečenju dijabetesa tipa 2

  Smanjuje nivo šećera u krvi i povećava delovanje insulina. Za ljude s dijabetesom tipa 2 stručnjaci preporučuju dnevno konzumiranje 1 do 4 grama cimeta.

  Izvor: stil

  Tags: