Skip to content

LINCURA: ČUVENA PO RAKIJI, A ZAPRAVO JE NEVEROVATAN LEK ZA OVE BOLESTI

  Podijelite sa prijateljima

  Koristi se već 2.000 godina kao jedan od najmoćnijih lekova prirodne medicine.

  Koren lincure od davnina spada u najefikasnija prirodna sredstva za lečenje svih bolesti želuca. Ona olakšava varenje hrane, mučninu, žgaravicuPospešuje izlučivanje želudačnih sokova.

  Upotrebljava se kao prirodni lek za lečenje bolesti žuči, jetre i nedostatka apetita. Osim toga za lečenje groznice, hroničnog zatvora, otežanog disanja, astme, nesvestice.

  Za spoljnju upotrebu primenjuje se za lečenje i čišćenje rana i raznih povreda na koži. Jača krvi utiče na povećanje crvenih i belih krvnih zrnaca i to baš u onoj razmeri kakva treba da bude, pa se zbog toga upotrebljava za lečenje malokrvnosti.

  U kombinaciji sa drugim lekovitim biljkama koristi se za lečenje još dosta raznih oboljenja.

  Čaj od lincure

  Čaj od lincure dobro je koristiti kod bilo kakvih stomačnih problema kao što su gorušica, nadutost, mučnina, nedostatak apetita i slične tegobe a priprema se na sledeći način:

  POPULARNO:  SEME BOSILJKA JE ČUDO ZA CEO ORGANIZAM: ČUVA SRCE, SNIŽAVA HOLESTEROL, SPREČAVA POJAVU KANCEROGENIH ĆELIJA

  U jednu šolju hladne vode potopiti jedan gram korena lincure. Šolju poklopiti i ostaviti da odstoji 4 sata. Čaj piti sat vremena pre obroka, dokle god se ne postigne željeno izlečenje.

  Napomena: 

  Zbog neverovatne popularnosti i lekovitosti, lincura je prvo imala status ugrožene vrste, a danas je zakonom zaštićena. Tačno ime joj je žuta lincura (lat. Gentiana lutea), ali je u našoj zemlji uglavnom zovu lincura.

  Poznata je i po imenima košutina brada, zelje od srca, trava od srca, gorčica, srčanik…

  Izvor: Stil

  Tags: