Skip to content

NE PRAVDAJTE SE NI ZA ŽIVU GLAVU: OVIH 10 STVARI NIKOME NE DUGUJETE!

  Podijelite sa prijateljima

  Kada su vaše životne odluke i izbori u pitanju, ne biste smeli da osećate potrebu da ih opravdavate i objašnjavate drugim ljudima…

  Odluke i izbori koje donosimo oblikuju nas i naše živote. U njih treba da budemo u potpunosti sigurni, a da ne osećamo potrebu za opravdavanjem.

  Evo deset objašnjenja koja stvarno nikome ne dugujete:

  Versko i političko mišljenje

  Verska i politička stajališta su deo identiteta svake osobe. Vi ste ti koji odlučuju šta tačno i koliko toga želite da podelite s drugima. Jedino je važno da se osećate prijatno, te da ne osećate obavezu da se opravdavate zbog svojih izbora.

  Ljubavna veza

  Privatnost vašeg ljubavnog života ne tiče se nikoga drugog osim vas i vašeg partnera. Takođe, nema potrebe da drugima objašnjavanjete zašto ste singl, ako to ne želite. Ta je isključivo vaša odluka.

  Pozitivni način mišljenja

  Niko ne bi smeo da vas osuđuje zbog ponašanja, pogotovo ako je ono vrlo pozitivno. Ako se neko drugi žali, nemojte se spuštati na njihov nivo i uzvratiti sa žaljenjem. Budite ponosni na svoju pozitivnost i vedrinu.

  Neslaganje

  Ako vam nije žao, nemojte se izvinjavati. To ionako ne bi bilo iskreno, a druga osoba stvoriće lažan utisak o vama i o vašim namerama. Takođe, ako se ne slažete s nečijim mišljenjem, u redu je da to i pokažete. Važno je samo da budete korektni.

  Životni ciljevi

  Bilo da se radi o onome što želite da postignete u privatnom ili profesionalnom životu, nikome ne dugujete objašnjenja o svojim ciljevima i snovima. Ti ciljevi vas guraju da idete napred i nemojte da dopustite da vam iko stane na put.

  POPULARNO:  NAMIRNICA KOJA TOPI KILOGRAME: SAMO TRI KAŠIKE DNEVNO SU DOVOLJNE, A U KOMBINACIJI SA JOŠ JEDNOM - DAJU EXTRA REZULTATE

  Sopstveni izgled

  Promenite boju kose, tetovirajte se, našminkajte se ili pak nemojte, stvorite  jedinstveni stil. Kako vi izgledate tiče se samo vas, i jedino je važno da se osećate prijatno u svojoj koži. Upravo tada ćete još više ceniti sami sebe.

  Mesto stanovanja

  Niko se ne sme osuđivati zbog životnih okolnosti, pogotovo kada je reč o mestu stanovanja. Gde živite i s kim živite, nisu pitanja na koja morate odgovoriti ako ne želite.

  Vaša karijera

  Da li ste zadovoljni poslom i smerom u kojem vaša karijera ide ili niste? Jedina osoba kojoj na ovo treba da odgovori jeste vi sami. Nemojte  da dozvolite da neko drugi određuje vaše poslovne poteze i smer karijere.

  Finansijska situacija

  Uvid u situaciju na bankovnom računu imate samo vi. Zato nikome ne dugujete ikakva objašnjenja. Vaša je odluka da li želite ili ne da komentarišete drugima svoju finansijsku situaciju.

  Način vaspitavanja dece

  Neke odluke su slične, ali svaki roditelj drugačije vaspitava svoje dete te možda dolazi iz druge kulture ili generacije. To isto tako utiče na njegov pristup vaspitanju, koji on ne mora da pojašnjava drugima.

  Izvor: stil