POZNATI KUVAR JAMIE OLIVER BANKROTIRAO: GUBI MILIONE, RADNICI BESNI NA NJEGA

Poznati kuvar krivi Bregzit, roškove iznajmljivanja, stopu lokalne samouprave i povećanje minimalne zarade…

Osoblje je zabrinuto otišlo kućama nakon što su na ulazu u restoran, čiji je vlasnik Džejmi Oliver, zatekli katanac. Naime, restorani poznatog kuvara su zatvoreni zbog duga koji iznosi oko 71,5 miliona funti, prenosi Dejli Mejl.

1300 radnih mesta je ugroženo. Zaposleni u Džejmijevoj kompaniji navode da su dobili mejl o tome da su smenjeni, samo 30 minuta pre nego je kompanija objavila propast.

“Stvarno sam ljut jer Džejmi neće tražiti posao i mučiti se da plati račune, kao mi koji smo radili za njega,” izjavio je jedan radnik.

Stručnjaci kažu da je rast aplikacija za preuzimanje hrane na britanskim ulicama doprineli narušavanju zarade kompanije.


Džejmijevi restorani su imali i niz loših rezenzija, uključujući i kritičara restorana, Marinu Ologlin koja je 2018. godine rekla da će se “vratiti u restoran samo ako joj neko plati”.

Džejmi Oliver je za svoj krah optužio Bregzit, što je kako je rekao jedan od faktora koji su izazvali “savršenu oluju”, kao i troškove iznajmljivanja, stopu lokalne samouprave i povećanje minimalne zarade.

43- godišnji kuvar, koji je zarađivao preko 240 miliona funti tokom 20 godina popularnosti, rekao je i da je “razoren” i “veoma tužan zbog ovakvog ishoda“.

Izvor: Stil