DRUGI DAN MEKANE KAO DA SU TEK ISPEČENE: TAJNA NAJMEKŠIH KIFLICA NA SVETU JE U OVOME

Napravite testo na ovaj način, oduševićete svoje ukućane…

Ko ne voli kiflice, naročito dok su još tople… A tek kada ih pripremite na ovaj način, užitak je još veći jer nećete moći da se odvojite od njih.

Tajna ovih najmekših kiflica krije se u jajima i maslacu, a namaz birajte po želji. Možete ih napuniti sirom i šunkom ili svežim sirom u kombinaciji sa spanaćem.
 

SASTOJCI:

1.000 grama belog brašna

jaja

1 kašičica šećera

3 šoljice suncokretovog ulja

400 ml toplog mleka

100 grama maslaca i 50 grama za rendanje

1 kašičica soli

PRIPREMA:

U manjoj posudi stavite kašiku brašna, kvasac, šećer i deo mlakog mleka, pa dobro promešajte. Ostavite na toplom da se diže.

U veću posudu saspite brašno, dodajte so, u sredini napravite udubljenje i dodajte pripremljeni kvasac, ulje, mlako mleko, otopljeni maslac i jaja.

Izmešajte mekano testo (po potrebi dodajte još malo mlakog mleka).

Mesite dugo dok ne dobijete glatko i rastezljivo testo koje se odvaja od ruku i posude.

Pokrijte krpom i ostavite na toplo da se diže jedan sat. Potom ga ponovo promešajte par minuta. Podelite testo na četiri jednaka dela i od njih formirajte kugle.

Stavite ih na nauljen papir, prekrijte krpom i pustite da se „odmaraju” još petnaestak minuta.

Od svake kugle oblikujte okruglu koru debljine oko 1 cm i iseckajte je na osmine, tako da dobijete 32 komada u obliku trogula. Savijajte ih u kiflice od šireg kraja prema užem.

Poredajte ih u lim, pospite brašnom, po njima narendajte maslac i pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 250 Celzijusa, a pre pečenja smanjili na 200, Kiflcie su gotove kad dobiju žutorumenu boju.

Izvor: Stil.Kurir