SAVJETI

HOLESTEROL NIJE SIMPTOM BOLESTI, TVRDE STRUČNJACI: SVE SU IZMISLILI KAKO BI NA NAMA ZARADILI

Podijelite sa prijateljima

Ovih dana brojni, navodno novi poremećaji, zastrašujuća zdravstvena stanja i mentalne bolesti privlače pažnju ljudi i stvarajući atmosferu straha i brige za zdravlje, piše Express.hr

Ono što jedemo nas ubija, ono što dišemo nas ubija, a čak i Wi-Fi i voda za piće predstavljaju smrtnu opasnost.

Realno, često je reč o zastrašivanju podstaknutom od strane farmaceutske industrije kojima ta priča i drama pomaže u prodaji proizvoda i stvaranju profita na račun lakoverne javnosti.

Krajnji cilj vladajućeg sistema je da svaku pobunu protiv njega okvalifikuje kao mentalni poremećaj, pa uz pomoć farmaceutske mafije zdrave ljude pretvori u bolesne, koje će takođe tretirati samo kao “pokvarene mašine“ i izvor profita“, tvrdi francuski parlamentarni zastupnik i lekar, Bernard Debre.

On je koautor knjige “4.000 korisnih, beskorisnih i opasnih lekova”, u kojoj ističe kako je polovina lekova na recept u zapadnoj medicini potpuno nepotrebna i neefikasna, a pet posto medikamenata je opasno za zdravlje.

Stručnjaci ističu samo neke od modernih i trendi zdravstvenih briga koje su najčešće obična glupost.

1. Danas svi imaju osetljivost na gluten 

Gluten je protein koji se nalazi u pšenici i daje elastičnost testu, pomažući mu da se podigne i zadrži svoj oblik. On se nalazi u pšenici, raži, ječmu i zobi. Većina prehrambenih namirnica sadrži gluten, od pica, testenina, hleba i raznih industrijski prerađenih namirnica.

2. Halitoza je izmišljena bolest

Zbog lošeg zadaha sve više ljudi posećuje lekare, koji prepisuju specijalne paste za zube i vodice za ispiranje usta, na čemu industrija zarađuje ogroman novac. Ali, stručnjaci tvrde da je zadah u većini slučajeva obična izmišljotina te da je prirodno da se u dahu oseća određen miris te se to stanje najčešće može popraviti većim unosom vode i promenom ishrane.

3. Detoksikacija je glupost

Dodaci ishrani i razni preparati za detoksikaciju tela i mršavljenje jedno su od najbrže rastućih tržišta na svetu – kaže dr Nik Fuler.

Ovaj doktor kaže kako jetra prirodno eliminiše neželjene tvari u telu kroz izmet i urin, a uzimanje skupih lekova ne samo da ne može pomoći, već opterećuju jetru dodatnim spojevima koje mora razgraditi.

“Ono što možete da uradite je da izbegavate alkohol i hranite se zdravo, a ako se već želite da se detoksikujete, tada koristite prirodne čajeve, voće i povrće,” naglašava Fuler.

POPULARNO:  JEZIVA ISTINA O PILEĆEM MESU: DA LI ZNATE ŠTA JEDETE?

4. Ispiranje vagine nije dobro, već je opasno

Najveći mit je da vagine imaju neprijatan miris. Osim ako imate ozbiljnih problema, bilo koji prirodan miris je normalan. Bilo koji proizvod koji može promeniti vašu pH ravnotežu može uzrokovati i pojavu gljivica.

5. Snižavanje lošeg holesterola sprečava bolest srca

Možda jedan od najvećih zdravstvenih mitova zapadne kulture jest zloupotreba izmišljenog termina “loš holesterol” od strane medija i medicinske struke. Osim toga naivna javnost je prevarena lažnom vezom holesterola i kardiovaskularnih bolesti.

Nikad nije dokazano da holesterol uzrokuje bolesti srca, baš naprotiv holesterol je od vitalnog značaja za telo i bilo kakav pokušaj njegovog snižavanja može imati pogubne posledice, posebno kako starimo.

Postali smo društvo toliko opsednuto jedenjem hrane niskog holesterola i masnoće da se sada mnogi zdravstveni stručnjaci pitaju koje su posledice toga, kao i brojnih lekova koji se uzimaju za snižavanje holesterola.

6. Većina s dijagnozom depresije nema tu bolest

Britanski naučnici tvrde da antidepresivi deluju kao lažni, placebo lekovi i nisu delotvorni. Osim toga, danas je svaki četvrti čovek u zapadnom svetu depresivan – a nameće se pitanje kako je to moguće i zašto tako nije bilo pre?

Prevelika koncentracija na sebe i vlastitu sreću te taj nametnuti ideal srećnog života mnogima daje iluziju da su bolesni, premda se možda samo nalaze u prirodnoj, lošijoj životnoj fazi.

7. Postoje sigurne doze hemikalija u lekovima

Nivoi su ˝prihvatljivi˝ od strane industrije i regulatornih standarda, ali naša izloženost ˝prihvatljivim nivoima˝ drugih toksičnih hemikalija koje u našem telu ulaze u interakciju i izazivaju razne probleme nikad nisu uzeti u ozbiljno razmatranje. Ne postoji sigurna doza otrova jer telo prepoznaje i najniže doze i odmah stvara upalne procese i imunosni odgovor kako bi se borio sa stranim telom. Toksične hemikalije se sada nalaze svuda, u školama i na našim radnim mestima. Oni uzrokuju postupno propadanje sistema u našem telu i uzrokuju mnoge bolesti. Vrlo je teško otkriti koja hemikalija izaziva koju bolest.

Izvor: stil