Skip to content

ONA POTAPA KOPRIVU U ČINIJU VODE SVAKI DAN: SA NJOM BUKVALNO PRAVI ČUDA

  Podijelite sa prijateljima

  Odlična za perut i rast kose, poboljšava rad metabolizma, creva i još mnogo toga…

  Čuli smo za ispijanje vode sa limunom, raznim začinima i dodacima, ali danas vam predstavljamo neobičnu verziju sa stotinu blagodeti – vodu sa koprivom!

  Ova recept se masovno primenjuje u Rusiji jer pruža snagu i energiju, a kažu da je odličan i za dojilje, jer podstiče laktaciju.

  Stvar je u tome što je kopriva svojevrsno skladište veoma važnih vitamina. Sadrži dva puta više vitamina Cod crnih ribizli i limuna, više karotena nego šargarepa, dosta vitamina E, kao i fine količine gvožđa, magnezijuma, kalijuma, flavonoida i različitih organskih kiselina.

  Kopriva popravlja i aktivira najznačajnije procese u telu, poput rada metabolizma, povećava otpornost dobrih bakterija na štetne efekte iz okoline, popravlja zdravlje creva i ojačava imuni sistem.

  Najjednostavniji način da svom telu podarite sve blagodeti koprive, jeste da pijete vodu od koprive.

  Potopite stabljiku-dve koprive u činiju s vodom, ostavite da stoji bar sat vremena, procedite i pijte tokom dana umesto drugih tečnosti.

  POPULARNO:  RAK NIKADA NIJE PRVA BOLEST, PRE NJEGA SE JAVLJA KAMEN U ŽUČI: DREVNA KINESKA METODA ZA SPREČAVANJA KARCINOMA I IZBACIVANJE KAMENA

  Osim što se pije, voda od koprive može da se koristi za pranje kose.

  Poznato je da je korpiva jedan od najmoćnijih prirodnih lekova za perut, a pritom će lepo ukloniti masnoće, vlasi će brže rasti i veoma lepo mirisati na prirodnu svežinu.

  Napomena: Važno je da koristite koprivu koja raste u prirodi, ne u gradu. Najbolje je koristiti svežu.

  Pre upotrebe bilo kojeg prirodnog leka, posavetujte se sa vašim lekarom!

  Stil.kurir.rs


  Tags: