Skip to content

PREGURALA SAM 40 GODINA BRAKA: OVO MI JE SPASLO ZDRAV RAZUM

  Podijelite sa prijateljima

  Brak nije lak, a daleko od toga da je bajka. Ako se postupimo ovako, ne mora da bude mučenje…

  Kada ulazimo u brak, svi zamišljamo da ćemo od tada živeti “zauvek srećno”. Malo ko zna da je brak naporan posao, koji nikad ne prestaje.

  Teraput Vinifred Reili, govori o onome šta je naučila tokom 40 dugih godina braka:

  – Brak je partnerstvo, a ne ropstvo. Ni vaše, ni njegovo. 

  – Važno je preuzeti odgovornost za teškoće na koje nailazite u braku. Daleko je lakše optužiti partnera, ali to nije zdrav odnos.

  – Oboje ste različiti i to znači sledeće: ili ćete imati uzbudljiv i magičan život, ili ćete se međusobno poubijati. Izbor je na vama. Ako ste dovoljno fleksibilni pretvorićete  vaš brak u životnu avanturu i uzbudljivo putovanje.

  – Ako vam je dovoljno stalo da se nešto reši, napravite prvi korak. Partner će vas slediti. Ne čekajte na njega da prvi reši vaše zajedničke probleme.

  – Uvek pitajte partnera za mišljenje i saslušajte ga bez predrasuda. Samo tako možete da uvidite kako će vas to dovesti do zajedničkih interesovanja.

  POPULARNO:  DIJETA SPECIJALNO KREIRANA ZA ŽENE U 50-IM: AKO ŽELITE VITKO TELO, OVE 4 NAMIRNICE ZAUVEK IZBACITE IZ JELOVNIKA!

  -Opraštanje je ključna stvar za vaš brak. Oboje ćete napraviti bezbroj grešaka, i lako ćete se nositi sa tim greškama ako jednog dana zajedno opstanete u braku. 

  – Nikad ne očekujte da će partner da reši sve vaše probleme. Sasvim je normalno da po nekad vi “b” više, a nekad to radi on. Ključno je razumevanje i da svi daju najviše što je u njihovoj moći.

  – Bez obzira koliko ste zauzeti ili u gužvi nikad ne zaboraviti poljubac kad se vidite i kad se pozdravljate.

  – Nikad nećete naći osobu koja misli i radi isto kao i vi – i to je sasvim normalno. Što pre to shvatite pre ćete se pomiriti sa činjenicom da ni vi ni vaš partner niste savršeni i da se greške dešavaju.

  – Život prolazi munjevitom brzinom, što manje vremena provedete u svađi oko nebitnih stvari to bolje. Sledeći put kada vas iznervira nešto kod partnera, samo se zapitajte da li će to biti vašno sutra.

  Što manje razmišljate i raspravljate  o trivijalnim stvarima vaš život, ali i brak biće srećniji!

  Izvor: stil