Skip to content

EVO ŠTA MOŽETE SIJATI U JULU: OBEZBEDITE POVRĆE ZA JESENSKU POTROŠNJU

  Podijelite sa prijateljima

  Jul je mesec kasne setve ili kasne jeseni. sadnja. U julu, on takođe neguje, obara i spašava sve povrće. Paradajz, paprika, krastavci se bere, počinje vađenje krompira, ali počinje sejanje povrća koje dolazi na žetvu u jesen.

  Kasna borovnica

  Sija se do sredine jula. Obično se sije na mjestu ranog kupusa, graška, šerbeta ili salate. Nalazi se na udaljenosti od 40-60 cm između redova, a reda od 4 do 7 cm zrna od zrna. 

  Veoma je poželjno da se voda odmah nakon setve, kako bi se postigao brži i ujednačeniji izgled. Navodnjavanje nakon nastanka treba da se nastavlja svakih deset dana, pišu Novosti.

  Rotkvice i rotkvice

  Rotkvica se savršeno uklapa kao predkultura i kao naknadna kultura zbog kratke vegetacije koja traje samo 40-60 dana. Najbolje gaje na svjetlu, u vrtu, pH reakcije je 5,2-6,7. 

  U usjevu dolazi na drugo mjesto i sjedi na istoj površini nakon tri godine. Za jesensku proizvodnju sije se krajem jula, au kolovozu sukcesivno svakih 7-10 dana. 

  Udaljenost setve je 5-10cm u redu i 20-50cm između redova. Kao i rotkvice, a rotkvice se mogu sijati sa oblogama, ali kako bi se dobilo kvalitetnije voće, potrebno je glazuru.

  Carfiol

  Setve za setvu se izvode krajem juna, a biljka koja stiže za mesec dana se uzgaja krajem jula na otvorenim parcelama, a formiranje glave počinje krajem septembra. 

  Kada glave dostignu promjer od 3-5cm, cijele biljke se uzimaju i ulaze u kanale dubine od 20-30cm, nakon čega ih je potrebno dobro zalijevati, prenosi Organik.net.

  Biljke u ovim kanalima ostaju 30-45 dana, trajanje perioda uzgoja, tokom kojeg hranljive materije iz lišća odlaze u glavu, a karfiol sazrijeva u oktobru, novembru i decembru (uzastopna setva, sadnja, parenje i dolazak). 

  Pored kanala, karfiol se može uvesti iu zaštićene objekte sa grejanjem, što omogućava da glava dobije zimi, ali su prinosi manji. Setva i sadnja su identični sa proizvodnjom kupusa.

  Cvijeće

  Sija se neposredno nakon pripreme tla iza stratuma žitarica, graška, graha, salata ili luka. Nalazi se na udaljenosti od 40-50 cm od reda, ili u trakama od 20-25 cm reda, a udaljenost između trake je 50-60 cm. Dubina setve je 2-4 cm.

  POPULARNO:  DOKTOR ALEXANDER SHISHONIN: “TLAK SE NE LIJEČI TABLETAMA, VEĆ RUKAMA – EVO ZAŠTO DOLAZI DO HIPERTENZIJE”

  Kelj

  Prema svojim biološkim svojstvima, a prema uvjetima proizvodnje, kelj je sličan drugim desertima i zbog relativno dobre otpornosti na visoke i niske temperature može se proizvesti tijekom cijele godine. 

  Uzgaja se na isti način kao i kupus, sa razmakom od 60-70 cm i prostorom od 40-60 cm. Ona se nalazi u julu, a berba počinje u oktobru, prema organskim mrežama.

  Jesenji kupus

  Proizvodnja kupusa za jesensku i zimsku potrošnju vrši se nakon što se grašak, rani krompir, luk, ječam, pšenica i drugi usjevi puste u polje do jula. Najbolji prekursor za kasno kupus su mahunarke jer napuštaju zemlju bogatu dušikom. 

  Proizvodnja se ne smije provoditi na mjestima gdje je prethodno pecivo uzgajano, jer je kupus kultura koja ne podnosi monokulturu i dolazi na prvo mjesto u usjevu.

  Nalazi se na udaljenosti od 25-30cm između redova i 1.5-2cm u nizu. Sadnja se obavlja u drugoj polovini jula i treba da stigne krajem oktobra, početkom novembra.

  Cucumber cornish

  Za razvoj košarice na otvorenom, prosječna dnevna temperatura je veća od 15 ºC, dok je optimalna temperatura 25-27 ºC. Cvetanje počinje na temperaturi od 15-17 ºC, a oprašivanje se najbolje vrši na temperaturama od 18-21 ° C. Od dana berbe voća do žetve, treba da prođe od 30 do 40 dana.

  Za njegov rast i razvoj potrebno je mnogo vlage iu zemljištu iu zraku. Kao glavni usjev se sije krajem aprila, a tek u julu. Nalazi se na većim površinama koristeći sadnice, a manje ručno u redovima ili kolibama. 

  U redovima se sije na 80-100 cm razmak red po redu i redom od 20-30 cm biljka iz biljke. Vijenci su gušći, a količina sjemena ovisi o gustoći sjetve i iznosi 2-4 kg / ha. 

  Ako su proizvodi naborani, setva se vrši u toplim staklenicima 30-40 dana prije sijanja na stalno mjesto.

  Izvor: opanak.rs