Skip to content

PILETINA KAPETANA SANDERSA, SOČNIJE MESO NEĆETE JESTI

  Podijelite sa prijateljima

  Magična piletina spremnjena na ovaj autentični način nateraće vam vodu na usta.

  Pronađen je originalni recept pukovnika Sandersa, tvrdi Chicago Tribune. Džoi Ledington, daleki rođak legendarnog pukovnika Sandersa, recept je navodno pronašao u staroj beležnici koju je nasledio od Sandersove druže žene Klaudije koja je preminula još 1997.

  Džoi je u posedu tajanstvenog recepta već nekoliko godina, a tajni miks 11 začina u strogoj tajnosti drži se još od 1940.

  Ručno pisani recept dospeo je u ruke Chicago Tribunea koji ga je odmah isprobao. Nakon nekoliko pokušaja i poređenja sa današnjim KFC-om, tvrde da je recept autentičan.

  Iz KFC-a su pomalo mistično odgovorili kako su mnogi tokom godina pokušavali da prodru u tajne njihove “magične” piletine, ali nikome dosad nije uspelo.

  Priprema recepta za četiri porcije:

  SASTOJCI:

  2 šoljice brašna, 2 trećine velike kašike soli, pola kašike suvih listića majčine dušice, pola kašike suvih listova bosiljka, trećina kašike suvog origana, kašika celera, kašika mlevenog crnog bibera, kašika senfa, 4 kašike paprike, 2 kašike belog luka u prahu, kašika suvog đumbira, 3 kašike mlevene bele paprike, kašika mleka, 1 jaje, pileća prsa isečena na pola, kanola ulje, piše Receptiodados

  POPULARNO:  KETO POGAČICE SA SIROM: PEKU SE SAMO 8 MINUTA

  Postupak:

  1. U činiji pomešajte brašno sa začinima i biljem te stavite sa strane.

  2. Pomešajte jaje i mleko te nakon spajanja u smesu na sobnoj temperaturi umočite piletinu i ostavite da upija sokove 20-30 minuta.

  3. Izvadite piletinu iz smese, pomešajte u začine te ostavite sa strane 20 minuta da se ocedi i upije začine.

  4. U međuvremenu u velikoj posudi podgrejte oko 7-8 cm ulja u velikoj posudi. Pržite 3-4 komada piletine istovremeno, pazeći da u posudi ne nastane gužva. Pržite do zlatne odnosno svetlo smeđe boje, 15-18 min pri čemu jednom okrenite komade mesa.

  Nakon ovog izvadite meso, stavite na papir se upije ulje. Ponovite postupak s ostatkom piletine.

  Izvor: haber.ba