Skip to content

HAJDUČKA TRAVA: STARI RUSKI TRAVARI SE KUNU U OVU LEKOVITU BILJKU

  Podijelite sa prijateljima

  HAJDUČKA TRAVA

  HAJDUČKA TRAVA

  Ruski travari prave tematske lekove od biljki ponaosob za svaku bolest, ali i posebno za svakog čoveka

  U svojim vrtovima seju biljke koje nisu samo lepe već i veoma korisne. Zato su takozvane apotekarske bašte u Rusiji poznate vekovima, a imali su ih i bogati i siromašni.

  Jedna takva najpoznatija bašta je upravo u Rusiji i godišnje je obilazi više od 300.000 posetioca. Njena Instagram stranica hortus_ru je među najpopularnijim u toj branši na svetu.

  Ruski travari prave tematske lekove od biljki ponaosob za svaku bolest, ali i posebno za svakog čoveka. Međutim, upravo hajdučku travu često stavljaju u sve tinkture i čajeve jer je njena lekovitost višestruka.

  Poznati ruski akademik Karp Abramovič Treskunov rekao je da je hajdučka trava najbolje otkriveno sredstvo za zaustavljanje krvarenja. Ona munjevito zaustavlja krvarenje, kako pri spoljašnjoj tako i pri unutrašnjoj primeni.

  POPULARNO:  DOMAĆI MED OD MASLAČKA: JEDNOSTAVNO I BRZO NAPRAVITE NARODNI "LEK" ZA ČIŠĆENJE ORGANIZMA

  Njena lekovita svojstva ne staju ovde, već se šire i na lečenje cirkulacije, varenja, čišćenja krvi, ali i na nervno iscrpljen organizam i nesanicu. Primarne prednosti čaja od hajdučke trave leži u njegovoj sposobnosti da otera i spreči prehladu da se u potpunosti razvije.

  U narodnoj medicini ova trava je, pre svega, poznata i kao lek za skoro sve ženske boljke, kao što su neredovne menstruacije, nepredvidivi valunzi i druge tegobe koje prate menopauzu, ali i upala jajnika, mioma, te drugih bolesti materice, uključujući i najteža oboljenja.

  Zanimljivo je i da poznati ruski portal Ajzdorov navodi da čaj od ove biljke pomaže da smirite živce i normalizujete puls.

  PROČITAJTE JOŠ: SUPER BILJKA: LEČI ŽENSKE TEGOBE, ČISTI KRV I POMAŽE KOD SRČANIH BOLESTI

  Izvor: espresso