Skip to content

KAKO DA OTVORITE ZAPEKLU TEGLU U JEDNOM POTEZU: NEMA VIŠE MUČENJA!

  Podijelite sa prijateljima

  Ima li išta iritantnije nego kad ste gladni ili vam treba neka namirnica iz tegle, a poklopac ne može da se otvori?

  Sa tim je gotovo – donosimo vam najbolje trikove kako da otvorite zapeklu teglu u jednom potezu!

  1. Koristite suvu krpu

  Obična kuhinjska krpa može da bude dobar pomoćnik u otvaranju tegle, ali mora da bude potpuno suva. Stavite je na poklopac, čvrsto uhvatite i okrenite.

  2. Kuhinjske rukavice

  Obične gumene rukavice za čišćenje pomoći će vam u smanjenju trenja između tegle i ruke. Teglu obuhvatite rukom u rukavici pa ćete imati čvršći hvat, a time je i verovatnoća da ćete otvoriti poklopac bez teškoća mnogo veća.

  3. Stavite teglu u toplu vodu

  Ako imate minut da ga posvetite otvaranju tegle, odnosno ne treba vam iste sekunde, stavite teglu u veću posudu i napunite je toplom vodom ili stavite u sudoperu i pustite da po njoj teče topla voda. Važno je da voda dopire do dela gde se poklopac spaja sa teglom. Ostavite tako da stoji jedan minut, a zatim obrišite poklopac i jednostavno ga otvorite bez problema.

  4. Obmotajte gumicu oko poklopca

  Običnu gumicu za tegle obmotajte oko poklopca toliko da bude čvrsta. Ako je veća gumica, obmotajte je nekoliko puta. Važno je da dobro stegne poklopac. Koristite snažniju ruku i okrenite poklopac kako biste ga otvorili.

  POPULARNO:  OVAKO SE SEKU SIREVI, A OVAKO PEČURKE: 10 TRIKOVA KOJI ĆE VAM UŠTEDETI NOVAC I VREME!

  5. Pritisnite sredinu

  Kako biste otklonili otpor poklopca, nekoliko puta ga dobro pritisnite u sredini. To bi trebalo da pomogne da se olabavi, a onda ga treba samo okrenuti i otvoriti.

  6. Koristite nož ili viljušku

  Ivicu noža ugurajte između tegle i poklopca i malo pridignite, kako bi se opustio pritisak. Poklopac se potom okreće i otvara bez teškoća.

  7. Okrenite i udarite

  Držite teglu pod uglom od 45 stepeni okrenutu dnom prema gore u jednoj ruci, dok snažnijom rukom čvrsto udarite dno tegle. Postupak ponavljajte sve dok ne čujete “klik” koji označava da se poklopac opustio.

  8. Koristite fen

  Vruć vazduh iz fena uperenog u poklopac tegle trebalo bi da pomogne da se metal raširi i time popusti pritisak. Dovoljno je 30 sekundi, a zatim otvorite teglu uz pomoć peškira, kako se ne biste opekli.

  9. Udarite nožem

  Drškom noža za mazanje lagano udarite u ivicu poklopca s gornje strane i ponovite postupak nekoliko puta.