SAVJETI

MAJKA PETORO DJECE OSMISLILA SUPER DIJETU, SMRŠALA 40KG ZA 10 MJESECI

Podijelite sa prijateljima

Nevjerovatni rezultati Scandi Sense dijete!

Suzi Vengel (39), majka petoro djece iz Danske, osmislila je dijetu koja je brzo počela da se širi po Internetu i postala je hit.

Žena se nije borila s viškom kilograma samo nakon porođaja, već cijelog života. U jednom trenutku je njena vaga pokazala 100 kilograma.

Odlučila je da pronađe rješenje, pa je sama osmislila jednostavna pravila uz koje je za deset mjeseci smršala oko 40 kilograma.

Prema tom planu, za svaki od tri glavna obroka možete da pojedete četiri šake hrane, koja bi Vas trebale zasititi ukoliko je ishrana pravilno uravnotežena.

Kod većine ljudi veličina ruku i dlanova je proporcionalna s njihovom građom i visinom, pa bi žene svojim šakama trebale izmjeriti u prosjeku preporučenih 1.500 kalorija dnevno, a muškarci izmjeriti prosječno oko 2.000 kalorija.

Primjenom načela Skandi Sens (Scandi Sense) dijete nedjeljno se gubi u prosjeku od 400 do 800 grama.

1. i 2. šaka: Povrće i salata

Potrebu za ugljenim hidratima najbolje je zadovoljiti jedenjem povrća. Ako ga volite, možete da pojedete dvije šake povrća po obroku, ali tijelu je dovoljna i samo jedna.

POPULARNO:  FROJDOV TEST OTKRIVA KAKAV STE ČOVEK: ODGOVORITE NA 8 PITANJA I SAZNAJTE KAKVU LIČNOST IMATE

3. šaka: Proteini

Izvor proteina su meso, živina, riba, školjke, jaja, manje masni sirevi ili mahunarke. Morate da ih uključite u barem dva obroka dnevno, a ukoliko puno vježbate, uvrstite ih u sva tri obroka. Prerađeno meso morate da ograničite.

4. šaka: Ugljeni hidrati

Četvrta šaka su ugljeni hidrati u obliku hljeba, tjestenine, pirinča, krompira, žitarica ili voća. Ako izbjegavate hljeb, pirinač ili testeninu, četvrtu šaku možete da zamjenite još jednom šakom povrća ili pola šake proteina.

Masnoće

Jedan obrok trebalo bi da sadrži između jedne i tri supene kašike masnoće, a možete da konzumirate maslinovo ulje, repino, orašaste plodove, sjemenke, majonezu, tartar, avokado, pesto, maslac, pavlaku, masnije sirevi ili tamnu čokoladu.

Pića

Potrebno je piti od litra do litra i po vode dnevno. Crnu kafu, čajeve i dijetalna bezalkoholna pića možete da pije po potrebi, ali razumno.

Poslastice

U Skandi Sens dijeti ništa nije zabranjeno, ali postoje neke namirnice čiji unos ipak mora biti ograničen ili zamjenjen drugim obrocima poput slatkiša, kolača, sladoleda, čipsa, tortilja ili slatkih napitaka.

Izvor: dozazdravlja