MIROĐIJA ČUVA ZDRAVLJE DO DUBOKE STAROSTI: RUSI JE KORISTE NA 10 NEVEROVATNIH NAČINA

Zašto u svakoj čorbi stvarno treba da bude mirođija

Ruska narodna medicina kaže – kašika mirođije zameniće lekove za mnoge česte bolesti i čuvaće vaše zdravlje do duboke starosti!

10 bolesti kod kojih pomaže tinktura od mirođije: 

Hipertenzija

Jedinjenja koja se prirodno nalaze u mirođiji imaju svojstvo sedativa, pa može da snizi krvni pritisak.

Najbolji recept za snižavanje pritiska mirođijom je sledeći: 2 kašike mlevenog semena mirođije prokuvajte desetak minuta sa dve šolje provrele vode. Mora da se kuva poklopljeno, kako ključna lekovita jedinjenja iz mirođije ne bi isparila. Pijte pola šolje tri puta dnevno,najbolje pre obroka.

Ovaj recept pomaže i kod glavobolja, reguliše peristaltiku creva (pokreti izazvani kontrakcijom mišića u zidovima creva) i proširuje krvne sudove mozga i srca.

Dijareja

Da biste se rešili proliva, pripremite tinkturu po receptu iznad i dodajte suve bobice rogača (razmera 1:3). Ostavite na tamnom mestu sat vremena i uzimajte pola šolje dnevno. Dijareja će ubrzo nestati.

Prehlada i bronhitis

Mirođija je veoma efektna kod prehlada i zapaljenja respiratornog sistema. Uglavnom se koriste semenke, jer flavonoidi koje sadrže izuzetno umirujuće deluju na bronhijalni sekret koji se nakuplja u slučaju prehlada i bronhitisa.

Možete da koristite sledeći recept: Pomešajte dve kašike semenki mirođije sa 15 grama mlevenog korena pšenične trave i kuvajrte 10 minuta. Ostavite da stoji 4 sata, pa prociedite. Dobićete fenomenalan čaj koji ublažava čak i bol u grudima. Uzimajte po 1 kašiku 3-4 puta dnevno. 

Postoji još jedna odlična receptura: 4 kašike semenki mirođije i 30 g koprivinog lišća skuvajte sa 1 šoljom vode. Ostavite da stoji sat vremena, pa dodajte još vode tako da u šerpi ima jedan litar. Pijte pola šolje 4 puta dnevno.

Istu mešavinu možete da koristite za inhalaciju pred spavanje. Prokuvajte sastojke u vodi pred spavanje i udišite paru 10-15 minuta. Odmah ćete lakše disati, iskašljavanje će biti bolje i lakše, a bolest će ubrzo proći.

Problemi sa bubrezima, bešikom

Kod bolesti bubrega i bešike, često dolazi do problema sa izlučivanjem urina. Mirođija ima snažno diuretičko svojstvo i detoksikuje bubrege, kojima je u slučaju bolesti to neophodno, jer često ne mogu sami da izbace nagomilani otpad. Ima snažno dejstvo protiv grčeva, pa će vam narodni lek od mirođije pomoći sa bolom u bešici i kod različitih vrsta cistitisa.

Evo jednostavnog recepta: Prokuvajte 50 grama mlevenog semena sa 1 čašom vode i kašikom pastirske torbice, ostavite da stoji sat vremena pa procedite. Uzimajte 2 kašike 3-4 puta dnevno.

NASTAVAK NA STRANI 2…