SAVJETI

RADNIČKA DIJETA TOPI KILOGRAME KAO NIKAD PRE: SMRŠAJTE 7 KILOGRAMA ZA NEDELJU DANA

Podijelite sa prijateljima

RADNIČKA DIJETA

RADNIČKA DIJETA

Planom ishrane radničke dijete, osim što gubite od 5 do 7 kilograma nedeljno, stavljate vaše telo u proces detoksikacije…

GM dijeta ili radnička dijeta je osmislila jedna uspešna američka kompanija  još 1985. godine sa ciljem da pomogne zaposlenima da izgube višak kilograma, a time i budu zdraviji.

U to vreme je bila popularna i kao kupus dijeta, a plan ishrane bio je baziran na tome da čovek u toku dana unese manje kalorija nego što mu je potrebno, što uzrokuje topljenje viška masti iz organizma.

Prvi dan

Na samom početku dijete možete da konzumirate bilo koje voće osim banana. Ne postoje ograničenja u količini, slobodno jedite što više voća.

Drugi dan

Umesto voća jedite povrće, bilo da je kuvano ili sirovo, ne postoje nikakva ograničenja.

Doručak vam na primer može biti pečeni krompir, a po želji možete da dodate malo maslaca. Na taj način ćete telu dati neophodnih ugljenih hidrata i napuniti se energijom tokom ostatka dana.

Povrće će vašem organizmu obezbediti dovoljno hranljivih sastojaka i vlakana, a praktično je bez kalorija.

Treći dan

Osim banana i krompira, treći dan možete da jedete sve mešavine voća i povrća, bez ograničenja na vrstu i količinu.

Krompir vam nije potreban jer ćete ugljene hidrate dobiti iz voća. U ovoj fazi telo je spremno da sagori višak kilograma.

Četvrti dan

Banane i mleko – Ovaj dan možete da pojedete do 8 banana, popijete 3 čaše mleka i supu koju možete jesti koliko koliko želite (kao i ostalih dana ove dijete).

POPULARNO:  TESTO IZ KESE: UNIVERZALNA SMESA ZA KROFNE, MEKIKE, POGAČU

Banane su bitne jer vraćaju natrijum i kalijum koje je organizam izgubio u prethodna tri dana.

Peti dan

Dan za govedinu i paradajz – možete pojesti 6 celih paradajza i dve porcije po 300 grama govedine.

Govedinu ne morate svu pojesti, jedite onoliko koliko vam odgovara, dok bi paradajz trebalo sav da pojedete.

Gledajte da tokom ovog dana povećate unos vode za dodatne 2 čaše, kako bi pomogli telu da se očisti od mokraćne kiseline koja će nastati tokom varenja govedine. 

Meso će osigurati vašem telu gvožđa i proteina, a paradajz vlakna će pomoći varenju.

Šesti dan

I šesti dan se jede govedina, ali se paradajz menja sa miksom povrća koje ćete uzeti po sopstvenom izboru. Možete jesti povrća koliko želite, a govedine isto kao i peti dan (2 porcije po 300 grama).

Ovaj dan telo je potpuno naklonjeno gubitku kilograma i videćete razliku u vašem izgledu u odnosu na vreme pre početka dijete.

Sedmi dan

Poslednjeg dana jedite smeđi pirinač, voćni sok i povrće, bez nekih ograničenja.


Napomena:

Svakog od sedam dana pijte obavezno 6-8 čaša vode (osim ako nije drugačije naznačeno) i obavezno jedite GM supu (supa se jede bez ograničenja i obuhvata i tečnost i kuvano povrće).

Izvor: Stil.Kurir