Skip to content

MEKENZI VEŽBE VRAĆAJU DISKOVE U NORMALAN POLOŽAJ I ELIMINIŠU BOL U CELIM LEĐIMA: PRIZNATI FIZIOTERAPEUT OTKRIVA

  Podijelite sa prijateljima

  MEKENZI VEŽBE

  MEKENZI VEŽBE

  Ako vas konstantno muči bol u leđima, trebalo bi da isprobate jednostavne vežbe koje je osmislio čuveni fizioterapeut sa Novog Zelanda Robin Mekenzi

  Ne postoji jednostavan lek za bol u leđima. Kičma je sama po sebi toliko kompleksan deo ljudske anatomije, da je veoma retko moguće pronaći jedno rešenje za tako širok spektar uzroka koji mogu da izazovu bol u ovom delu tela.

  Tradicionalne metode (analgetici) samo su deo tretmana; uvek treba uključiti još nešto. Ako i vi patite od bola u leđima, a naročito ako je izazvan problemima sa diskovima, probajte Mekenzi metod – skup jednostavnih vežbi koji donosi neverovatno olakšanje, a koji je osmislio priznati novozelandski fizioterapeut Robin Mekenzi.

  Vežbe su osmišljene tako da ojačaju mišiće duž cele kičme, pojačaju izdržljivost i mobilnost mišića celih leša, kao i da ojačaju lumbalni deo i drže diskove na svom mestu, spečavajući dalje pogoršanje stanja.

  Glavni cilj Mekenzi metoda jeste da nauči pacijente koji pate od bola u vratu i leđima da sami sebe izleče kroz vežbe i tako sebi poboljšaju život.

  Mekenzi metod će vam omogućiti brzo uklanjanje bola, sposobnost da ponovo obavljate sve dnevne aktivnosti u kojima vas je bol sprečavao i snižavaju rizik od ponovne pojave bola na minimum.

  POPULARNO:  MUŽ ME JE OSTAVIO ZBOG OVE 4 STVARI: EVO KAKO SAM UNIŠTILA BRAK, SVE JE BILA MOJA GREŠKA!

  Važno je da sa vežbama krenete polako i lagano, da ne preterujete i ne preopteretite kičmu. 

  1. Lagano istezanje

  https://www.instagram.com/p/B2cDl_RjD_L/?utm_source=ig_embed


  2. Istezanje stojeći

  3. Istezanje unazad

  4. Istezanje s držanjem kolena

  5. Istezanje na stolici

  Sedite na stolicu blago raširenih nogu, pa se nagnite napred ispuženih ruku i dodirnite pod ispod stolice. Zatim ruke stavite na skočne zglobove i odmorite u tom položaju nekoliko trenutaka, koliko možete.

  6. Totalno istezanje

  Stanite uspravno, sa rukama koje padaju pored tela. Zatim se lagano naginjite napred i spuštajte i ruke i leđa sve dok ne dodirnete stopala.

  Pacijenti koji su praktikovali ove vežbe kažu da se i diskovi vraćaju na mesto!

  Napomene: Sve vežbe su vežbe istezanja, odnosno zadržavanja položaja onoliko koliko možete. Ne smete da preterujete. Dok izvodite vežbe, gledajte da se opustite što više možete i da pravilno dišete.

  Što češće priuštite sebi da legnete na tvrdu podlogu (pod) i jednostavno ispravite kičmu.

  Stil.kurir.rs