Skip to content

MUŽ MI JE OČITAO BUKVICU: VERUJTE MI, NIKO MI NIŠTA PAMETNIJE ODAVNO NIJE REKAO

  Podijelite sa prijateljima

  MUŽ MI JE OČITAO BUKVICU

  MUŽ MI JE OČITAO BUKVICU

  Trebalo mi je par minuta da shvatim koliko je u pravu…

  Nismo bili baš u “cvetu mladosti” kada smo se venčali: on je imao 42 godine, a ja 36 godina. Oboje smo samosvesni, emancipovani ljudi koji imaju stav o životu.

  U početku braka sam bila euforična, a onda neprimetno, previše zanesena novim statusom i uređenjem porodičnog gnezda.

  Počela sam da radim jednu glupost za drugom…

  Odustala sam od aerobika i kursa engleskog jezika, a sve zbog pečenja mafina, čišćenja tepiha, ribanja toaleta… Šila sam prekrivače, skupljala najbolje recepte za slavu, peglala čaršave sa obe strane…. 

  Savladala sam dekupaž i pravljenje fondana. Izgubila sam kilograme, izgubila temperament, sve u pokušaju da budem najbolja ljubavnica i supruga, sebi sam prišila status žrtve.

  Sećam se tog dana. Bila je subota u novembru, počela je da pada kiša. Sve je bilo sivo napolju, u kuhinji sam morala da upalim svetlo.

  Sedeo je u trpezariji i pio mleko besno me gledajući. Ja sam seckala sir, hladnu teletinu i paradajz. Tri puta mi je rekao da će samo da popije mleko i da nema potrebe da mu pravim sendvič. 

  Kako sam i dalje tupila o tome kako mu treba sendvič, skočio je i istrgao mi nož iz ruku i bacio ga u sudoperu. 

  POPULARNO:  DODAJTE SODU BIKARBONU U KUVANA JAJA: REŠIĆETE SE VELIKOG PROBLEMA, TRIK ĆE OSVOJITI SVAKU DOMAĆICU

  “Slušaj, ne moraš da me sužiš. Svako veče spremač večeru od tri jela, sterilišeš šolje, ribaš toalet… Nismo robovi jedno drugom, a nisam ti ni ceo život, već samo deo.

  Srećom, sreli smo se i zaljubili, našli zajednički jezik… Skućili se, našli mesto gde nam je dobro zajedno. Sve ostalo je samo tvoj život. Zato nemoj moje interese da stavljaš u prvi plan.

  Nema potrebe da budeš bolja ili lošija, samo ostani svoja. Onu koju volim najviše na svetu. Puna entuzijazma i želje za životom. 

  A ovih meseci samo gledaš u mene i pretvaraš se u senku.”

  Baco je čašu u sudoperu i otišao u teretanu. Ostala sam bez teksta, bukvalno otvorenih usta. Pokušala sam da “svarim” ono što je upravo izrečeno.

  Snagom volje progutala sam suze, bacila hleb za sendvič i pozvala profesoricu engleskog jezika. Otvorila sam beležnicu i ponovo počela da pišem…

  Od tog momenta nisam domaćica, majstor dekupaža, sjajan kuvar… Ne služim, ne pokušavam da ugodim, ne dokazujem nikom ništa. Od tada sam samo ja i srećna sam. A izgleda i on.

  Izvor: Stil