Skip to content

BEZ LJUBAVI ŽENA SE DEBLJA: EVO ŠTA SE DEŠAVA KADA LJUBAV ZAMENIMO HRANOM

  Podijelite sa prijateljima

  BEZ LJUBAVI ŽENA SE DEBLJA

  BEZ LJUBAVI ŽENA SE DEBLJA
  BEZ LJUBAVI ŽENA SE DEBLJA

  Vremenom kada dođe do promene težine, to ne mora da znači da imamo problema sa zdravljem, već da imamo probleme u vezi. Hrana često postaje zamena za ljubav

  Zbog toga, uprkos svim uloženim naporima, vrlo malo ljudi zaista uspe da smrša, jer im problemi psihološke prirode ostaju nerešeni. 

  Kako nezadovoljene potrebe utiču na prekomernu težinu?

  Razlog br. 1: Blokirana potreba za ljubavlju

  Ako u vezi sa voljenom osobom stvari krenu loše, mi ne rešavamo probleme, već “nalećemo” na frižider. Strahovi od odbacivanja, navike i ukorenjeni stavovi, ne daju nam da rešimo probleme, već ih zatrpavamo hranom.

  Razlog br. 2: Blokirana potreba za priznanjem

  Možete svoje želje da zanemarite potpuno i slepo da pratite vašeg muškarca, prilagođavajući se njegovim željama: kasna večera, seks kad on poželi i td. 

  “Sve za tebe dragi, nema veze što mene ne primećuješ!”

  Takva spremnost na žrtvu je preplavljena posledicama: zaboravljate na sebe, blokirate potrebu za pažnjom, bliskošću, potrebu za normalnim načinom života.

  Razlog br. 3: Seksualna disharmonija

  Jedan od razloga pojave viška kilograma može se smatrati i nedostatak seksa. Ako imate neredovan seks, tada ćete se debljati polako, obično 2 do 3 kilograma, pretvarajući se u ženu koja je mužu nezanimljiva.

  Ako, postoji potreba za seksom i ako nije zadovoljena, tada opet dolazi do debljanja. U nedostatku seksa, žena poseže za hranom da bi došlo do emotivnog zadovoljenja želje.

  Šta da radimo?

  1. Prvo, priznajte sebi šta osećate i koji problem imate. Ovo je teže nego otvoriti čokoladu, ali bar će pozitivno uticati na vaše zdravlje.

  2. Počnite da slušate svoja osećanja. Razgovarajte sa partnerom. Verovali ili ne, ali razgovor može rešiti probleme.

  POPULARNO:  7 VEŽBI ZA UKLANJANJE BOLA IZ KOLENA MOGU DA IH RADE I OSOBE STARIJE OD 70 GODINA

  3. Naučite da jednako brinete jedno o drugom.

  4. Shvatite da niko ne može da čita vaše misli. Tišina u vezi dovodi do ogorčenja i besa.

  5. Preispitajte svoj odnos prema seksu – seks ne sme da bude dužnost, već čisto zadovoljstvo.

  Zabrane i prekomerna težina

  Ako u našem životu postoje mnoge zabrane i strahovi, ako stalno kontrolišemo sebe zbog straha da ne prihvatimo sebe kao drugu osobu, onda hrana postaje sredstvo da zaboravimo na disciplinu, kontrolu i obaveze.

  Kada osoba teži da bude savršena, pokušavajući da udovolji visokim standardima i zahtevima, ponekad se hrana pretvara u jednini izlaz. Rešenje je istovremeno jednostavno i složeno: dozvolite sebi da se razlikujete od ideala i razgovarajte sa svojim telom i obećajte mu da ćete se prema njemu odnositi pažljivije.

  Tri korisne vežbe:

  Lista zadovoljstva

  Razmislite i napravite spisak svega u životu što volite i što vas raduje, a da to nije hrana. Zatim primenite to zananje u praksu. Možda ćete uživati u masaži, kadi punoj vode, oblogama i maskama za telo…

  “Poješću to za 7 minuta”

  Ako uhvatite sebe da idete prema frižideru a da niste ni gladni, kažite sebi: “Poješću to za 7 minuta.” Zatim odmah smislite spisak zadataka kojima ćete popuniti vreme. Nagon za hranom možda će nestati ako se okupirate poslom.

  Prekidač

  Otkrijte koji događaji vas teraju da se pretrpavate hranom: PMS, nedostatak sna, ljutnja, briga i td. 

  E, sada pokušajte to da izbegnete ili na neki način da sebi skrenete pažnju sa hrane u tim periodima.

  Veoma je važno da shvatite da uteha nije u hrani!

  Izvor: stil