IZLEČITE UPALJENO GRLO I ANGINU CVEKLOM: ČIM KRENU PRVI SIMPTOMI PREHLADE I GRIPA, URADITE OVO

IZLEČITE UPALJENO GRLO I ANGINU CVEKLOM

IZLEČITE UPALJENO GRLO I ANGINU CVEKLOM
IZLEČITE UPALJENO GRLO I ANGINU CVEKLOM

Uz pomoć ovog moćnog korena možete izlečiti i virusnu anginu i hronični tonzilitis

Kada osetite prve znake bola u grlu, potrebno je da ohmah preduzmete mere za lečenje bolesti.

Samo će tada biti moguće da prekinete proizvodnju štetnih bakterija. Naravno, to ne isključuje posetu lekaru i uzimanje lekova, prepisanih od strane lekova.

Ali, da bi se efekat osigurao, preporučujemo domaći recept za lečenje angine u kućnim uslovima.

Oni će vam pomoći da eliminišete dalji razvoj bolesti i biće odličan dodatak kompleksnoj terapiji.

Za ovo lečenje je potrebna cvekla. Ona je koren koji ne samo što lako može da izađe na kraj sa upaljenim grlom, nego je u praksi odlično sredstvo za upaljeno grlo.

Svojstva cvekle:

– smanjuje upaljeno grlo i olakšava otok grla;

– ima antimikrobni efekat;

– olakšava bol;

– jača imunitet;

– povećava elastičnost kapilara i normalizuje snabdevanje krvlju.

Za lečenje se koristi svež sok od cvekle. On se dobija uz pomoć aparata za ceđenje soka, blendera ili rendanjem, a rezultat vas neće naterati da čekate dugo.

1. Efikasan recept za upaljeno grlo

Pomešajte 200 ml soka od cvekle sa 1 supenom kašikom jabukovog sirćeta. Dobijenu smesu ugrejte na pari ili u mikrotalasnoj do 30-35 stepeni. Čistite grlo ovom smesom najmanje 6-7 puta dnevno dok se potpuno ne oporavite;

2. Za gnojnu anginu se preporučuje žuborenje sa rastvorom soka od cvekle i luka. Razredite sok od cvekle sa vodom jednake količine. U 150 ml od smese dodajte 1 supenu kašike soka od luka. Perite grlo na svaka 3 sata, ne manje;

3. Sok od cvekle je odlično sredstvo kod prehlade. Pomešajte sok od cvekle i vodu u jednakoj razmeri i dodajte malo meda. Stavite po 4 kapljice u svaku nozdvu, 4 puta dnevno u trajanju od 5 dana.

4. Lek za virusnu anginu: Pomešajte sok od cvekle sa 100 ml vode i 1 kašičicom soka od limuna. Sa ovom smesom ispirajte bolno grlo bar 5-6 puta dnevno.


5. Kod hroničnog tonzilitisa se preporučuje da pijete bujon od cvekle. 1 kg oprane (pečene) cvekle kuvajte u 2 litre vode. Uzimajte bujon 3 putna dnevno po 50 ml, takođe i grguljajte. Čuvajte bujon u frižideru, a pre korišćenja zagrejte.

Kontraindikacije: 

Preparate od cvekle ne treba da uzimaju osobe alergične na neke komponente biljke. Osobe koje pate od gastritisa, uroliziaze, dijabetesa i osteoporoze, pre upotrebe cvekle kao leka treba da se posavetuju sa lekarom.

Izvor: stil