SAVJETI

POUKA KOJU TREBA ZAPAMTITI: VODIO JE BURAN ŽIVOT, IMAO PUNO NOVCA, IPAK NA SAMRTI JE ZATRAŽIO SAMO JEDNU STVAR

Podijelite sa prijateljima

POUKA KOJU TREBA ZAPAMTITI

POUKA KOJU TREBA ZAPAMTITI
POUKA KOJU TREBA ZAPAMTITI

Kad pomislite da je novac sve u životu, setite se ove priče

Bogati čovek bio je na samrti, kada je anđeo smrti došao da ga poseti. Radio je dugo i naporno da stegne ogromno bogatstvo i da živi u luksuzu i nije mogao verovati da je njegovo vreme isteklo…

Budući da je bio bogat, odlučio je da kupi još malo vremena od anđela smrti. Nagađao se dugo, ali anđeo nije hteo ništa. Očajan bogataš je dao svoj predlog anđelu:

“Daj mi još samo jedan sat života, kako bih mogao da se divim lepoti na ovoj zemlji poslednji put i kako bih proveo vremena sa svojom porodicom koju dugo nisam video i daću ti sve moje bogatstvo.”

Ali anđeo je opet odbio! Konačno, čovek je još jednom pitao da li može da dobije samo jedan minut, da napiše oproštajnu poruku. Njegova želja bila je uslišena i napisao je poruku:

POPULARNO:  NAJVEĆE ZABLUDE O NAMIRNICAMA ZA KOJE MISLIMO DA SU ZDRAVE! ŠTETE ORGANIZMU VIŠE NEGO CIGARETE

“Provedite vreme koje vam je dato na pravi način. Nisam mogao kupiti ni sat vremena svojim bogastvom! Slušajte svoje srce i uverite se da stvari koje vas okružuju imaju pravu vrednost, negujte svaki minut svoga vremena.”

Dani prolaze, a većina nas juri za novcem i materijalnim stvarima i u toj jurnjavi zavoravljamo da uživamo u stvarima koje život čine lepšim. 

Zaboravljamo da suštini života čine porodica i male radosti, uživanje u lepom vremenu i prirodi. Kafa sa prijateljima i smeh. To je ono što je bitno. Novac na kraju nikome nije mogao da kupi istinsku sreću ni zdravlje. 

Dok koračamo ovom planetom, potrudimo se da svaki dan iskoristimo maskimalno, uživajući u stvarima koje zaista vrede. 

Izvor: stil