SAVJETI

7 NAMIRNICA KOJE SE NIKAKO NE ČUVAJU U FRIŽIDERU: TRULE, VENU, PROPADAJU

Podijelite sa prijateljima

7 NAMIRNICA

7 NAMIRNICA
7 NAMIRNICA KOJE SE NE DRŽE U FRIZIDERU

Fižider je apsolutno neverovatan izum koji pomaže čuvanju hrane. Međutim, ne mogu sve namirnice da se čuvaju u frižideru. Neke od njih ne podnose niske temperature.

Evo liste potrepština koje morate da držite dalje od frižidera:

1. Hleb

AKo stavite hleb u frižider, on će se još brže osušiti, plus će pokupiti sve mirise iz frižidera. Ako je hleb veliki i nije vam potreban u tolikoj količini, odsecite jedno parče a ostatak zamrznite.

2. Beli luk

Beli luk uopšte ne može da podnese hladnoću. Apsolutno nema potrebe da ga držite u frižideru. Na sobnoj temperaturi može da izdrži i po nekoliko meseci. Preduslov je da ima dobru ventilaciju, tj. da nije ostavljen u plastičnoj kesi.

3. Zimnica

Veruje se da se svi umaci i začini moraju čuvati direktno u frižideru. Međutim, namirnice poput sirćeta, šećera i soli su odlični konzervansi. Sos poput ajvara, kečapa i td. mogu da stoje u ostavi bez problema. Što duže stoje u ostavi, biće sve ukusniji.

POPULARNO:  SPREČITE TRULJENJE LUKA NAKON DUGOTRAJNOG STAJANJA

4. Krompir

Frižider može da pokvari ukus krompiru, jer skrob pretvara u šećer. Krompir je najbolje čuvati u ostavi, u papirnoj kesi.

5. Paradajz

Fižider će uništiti ukus paradajzu. Najbolje je da ovo voće čuvate u kuhinji na pultu, ali nikako na direktnoj svetlosti.

6. Luk

Crveni luk može samo brzo da strune u frižideru. Luk se najbolje čuva u mrežastim vrećama koje će mu obezbediti ventilaciju.

7. Kafa

Frižider može samo da pokvari ukus kafe, osim toga, ona ima tako jak miris da će sve namirnice u frižideru mirisati na kafu.

Izvor: Stil.kurir.rs