SAVJETI

TRIKOVI DA BRAŠNO OSTANE SVEŽE I DO GODINU DANA: KAKO DA SE NE POKVARI, NE PRIVUČE BUBE I VLAGU

Podijelite sa prijateljima

TRIKOVI DA BRAŠNO OSTANE SVEŽE

TRIKOVI DA BRAŠNO OSTANE SVEŽE
TRIKOVI DA BRAŠNO OSTANE SVEŽE

Nemojte ga čuvati u papirnim kesama i džakovima

Sve vrste brašna se tokom vremena kvare, ali i privlače neželjena stvorenja, poput buba bez obzira koliko su vam ostava i kuhinja čisti.

Evo kako to da sprečite:

Kupujte samo koliko vam treba

Nemojte da vas prevare rasprodaje – pokušajte da kupite samo onoliko brašna koliko mislite da možete da iskoristite tokom narednih nekoliko nedelja. 

Brašno privlači vlagu, što znači da može da se pokvari prilično brzo. Ako možete, potražite brašno na meru, tako ćete kupiti onoliko koliko vam zaista treba.

Ne čuvajte brašno u papirnim džakovima

Najlakši način da održite brašno svežim i sprečite bube da ulaze je da čuvate brašno u plastičnim ili staklenim posudama sa hermetičkim zatvaračem. 

Čuvanje u papirnim džakovima može lako prouzrokovati vlagu i tako dovesti do kvarenja brašna.

POPULARNO:  BOL OD IŠIJASA NESTAJE ZA 10 MINUTA: JEDNOSTAVAN METOD RUSKIH LEKARA!

Čuvajte ga na tamnom i hladnom mestu

Ne ostavljajte posudu sa brašnom na svetlom mestu. Toplota i sunčeva svetlost može da pokvari brašno prerano. Umesto toga, nađite mesto u koje je udaljeno od peći i drugih žarišta u vašoj kuhinji.

Zamrznite ga

Ako se desi da kupite više brašna nego što možete da iskoristite u nekoliko nedelja, napravite mesta u vašem frižideru ili zamrzivaču.

Ne zaboravite da ga pre toga stavite u posude sa hermetičkim zatvaračem. Brašno može da izadrži do godinu dana ako se čuva na ovaj način.

Izvor: stil