Skip to content

ČAJ OD PŠENICE: NEVEROVATNO MOĆAN, A NEPRAVEDNO ZAPOSTAVLJEN

  Podijelite sa prijateljima

  ČAJ OD PŠENICE

  ČAJ OD PŠENICE
  ČAJ OD PŠENICE

  Popijte jednu šolju ovog napitka svako jutro i nećete znati šta je bolest

  Dobro je poznato da pšenica sadrži pregršt vitamina i minerala i da je preporuka da se često nađe u jelovniku, a da li ste znali da čaj od ove žitarice, takođe, ima neverovatan lekovita svojstva.

  Ovaj napitak je nepravedno zapostavljen i malo ko ga koristi, a samo jedna šolja dnevno može da preporodi ceo organizam.

  Čaj od pšenice je izuzetno delotvoran u lečenju artritisa. Pored toga, on leči i reumu, pa možete da zaboravite na bolove u kostima i zglobovima izazvane ovim stanjima, a postoje i tvrdnje da ovaj napitak može da pomogne i u lečenju nekih vrsta raka, odnosno da može da spreči širenje ćelija karcinoma, ali i da je odlična prevencija za ovu opaku bolest.

  Ovaj napitak se koristi i za čišćenje tela i izbacivanje nataloženih toksina iz jetre. Svakome se preporučuje da jednom godišnje uradi detoks tela kako bi ono pravilno fukcionisali, a najbolji način za to je upravo ovaj čaj.  

  POPULARNO:  DOMAĆA MEŠAVINA ZA JAČANJE IMUNITETA: MED, ĐUMBIR I LIMUN

  Komplek vitamina B koji se nalazi u pšenici čini ovaj napitak moćnim čuvarem zdravlja.

  Pomaže kod prehlada i gripa, ali i maksimalno jača imunitet.

  Sastojci koji su vam potrebni:

  • 500 g pšenice
  • 2 dl meda
  • 800 ml vode

  PRIPREMA:

  Pšenicu dobro oprati u vodi, pa prosušiti na papirnoj podlozi, a nakon toga stavite u tiganj. Pecite zrna dok ne počnu da puckaju, neprestano mešajući.

  Stavite prepečena zrna pšenice u čajnik i prelijte kipućom vodom. Nastavite da kuvate još oko 25 minuta na laganoj vatri, pa skinite sa šporeta i poklopite.

  Ostavite da odstoji pet minuta pa dodajte med. Nakon toga, čaj je spreman za upotrebu.

  Izvor: stil