SAVJETI

IZLEČITE KANDIDIJAZU ZA 3 DANA BEZ LEKOVA: POSLE OVOG POSTUPKA, BOLEST SE VIŠE NE VRAĆA

Podijelite sa prijateljima

IZLEČITE KANDIDIJAZU ZA 3 DANA

IZLEČITE KANDIDIJAZU ZA 3 DANA
IZLEČITE KANDIDIJAZU ZA 3 DANA

Kandidijaza je vrsta infekcije u ustima, digestivnom traktu i vagini koja utiče na kožu i sluzokožu.

Dijagnostikovanje kandidijaze može biti teško zbog činjenice da se njeni simptomi preklapaju sa simptomima drugih bolesti

Da li ste se ikada susreli sa problemima kao što su loš zadah iz usta, bela prevlaka na jeziku, zamućena svest, hormonska neravnoteža, probavni problemi, alergije, oslabljeni imunitet? Ovo su samo neki od simptoma verovatne gljivične infekcije zvane kandidijaza.

Gljivica Kandida “deluje” na varenje. Ali ako se aktivno množi, u digestivnom traktu uništava crevnu sluznicu i migrira u krvi, a onda se toksini šire po celom telu.

Kandidijaza može nastati zbog:

  • antibiotika
  • kontraceptivnih lekova
  • kortikosteroida
  • terapija na rak
  • dijabetesa
  • oslabljenog imuniteta.

Simptomi:

1. Stalni zamor

2. Promene raspoloženja

3. Vaginalne/urinarne infekcije

4. Beli premaz preko jezika

5. Sinusne infekcije

6. Poremećaj varenja

7. Hormonski poremećaj.

3 koraka za lečenje kandidijaze:

POPULARNO:  DOKTORKA TVRDI: PICA ZA DORUČAK JE MNOGO BOLJI IZBOR OD PAHULJICA SA ŠEĆEROM

 ČIŠĆENJE TELA:

Tečno čišćenje (1-2 dana) – napravite supu od luka, celera, kupusa i morske soli. Pijte toplu supu ceo dan, ali isto tako pijte velike količine vode. Čišćenje obavite jednom mesečno.

Dinstano povrće (3-5 dana) iz ishrane isključite žitarice, šećer, voće, skrob i alkohol. Jedite organsko povrće bareno na pari ili sveže. Tokom ovog perioda jedite salate od lisnatog povrća, blago začinjene jabukovim sirćetom i uljem.

DIJETA:

Isključite iz ishrane šećer, alkohol i brze ugljene hidrate. Jedite slatki krompir, grašak, sočivo, pasulj, šargarepu, cveklu, kukuruz, bundevu, tikvice i td. Kinou, ječam, sirak – 1 porcija dnevno. Jedite malo voća.Jedite fermentisano povrće, kiseo kupus.

AROMATIČNA ULJA:

Kokosovo ulje ima antimikrobna svojstva koja ubijaju kandidu. Mlečni čičak čisti jetru od toksina i vraća imuni sistem u ravnotežu.

Ulje karanfilića, kao i ulje origana ubijaju kandidu. Ulje lavande inhibrira rast gljivica. Eterična ulja se uzimaju samo 10 dana zaredom, ne više.

Izvor: Stil.kurir.rs