SAVJETI

SVAKO VEČE SAM NOGE STAVLJALA U LAVOR VRELE VODE: OVO MI JE SPASLO ŽIVOT!

Podijelite sa prijateljima

Većina žena je zaboravila koliko je delotvorno noge zagrevati tokom zimskih dana. Mene je na to podsetila moja majka i večno sam joj zahvalna

Imala sam stalne “ženske” probleme: nepravilne menstrualne cikluse, bolne menstruacije, ciste na jajnicima… Mama me stalno savetovala da obuvam duple čarape, te da tokom zimskih meseci nikako ne izlazim napolje bez hulahopki.

A onda se, baš prošle zime, moje stanje pogoršalo – borila sam se i sa neplodnošću. Majka (68 godina) se prisetila saveta njene majke, prema kojem sam trebala tokom tri meseca, svako veče da noge stavljam u lavor tople vode. 

Smatrala sam to babskim pričama i naravno, nisam je poslušala. Ali, kako to život obično namesti, čula sam od jedne poznanice kako orjentalna medicina veruje da tople kupke za noge, rešavaju većinu ženskih problema, uključujući i probleme sa neplodnošću.

Lekari tradicionalne orijentalne medicine veruju da kupke za stopala i Ahilove tetive zagrevaju i opuštaju celo telo i pomažu pri izlečenju ženskih tegoba. 

One pomažu u borbi protiv neplodnosti, seksualne disfunkcije, problema sa menopauzom, nepravilnih ciklusa i bolnih menstruacija.

POPULARNO:  UTICAJ JESENI NA NAŠE ZDRAVLJE: KOJE TERAPIJE TREBA PROMENITI, KAKO DA SPASETE ZGLOBOVE

Kasnije sam čitala da topla voda povećava cirkulaciju krvi u telu, donosi korist venama, normalizuje krvni pritisak, smanjuje nivo glukoze u krvi, jača imunološki sistem.

Topla voda i zagrevanje stopala poboljšava seksualni život kako žena, tako i mušaraca.

Kako pravilno zagrevati noge?

Uzmite posudu dovoljno veliku da voda prekriva članke u noga. Napunite je sa vodom 38 do 42 stepena Celzijusa. Dolivajte vrelu vodu, tako vam tokom pola sata, koliko zagrevate noge, voda uvek bude topla.

Noge zagrevajte 30 minuta pre spavanja i tako 3 meseca zaredom, svako veče.

U kupku možete dodati đumbir i to će ojačati vaš imunitet.

Ako u vodu dodate kašiku soli i kašiku sode bikarbone – očistićete telo od toksina i normalizovati šećer u krvi.

Ako noge potopite u čaj od mešavine kantariona, kamilice, kalendule, nane i matičnjaka – rešićete većinu zdravstvenih tegoba.

Mene je ova terapija spasla, a na vama je da pokušate, ne može da vam škodi.

Izvor: Stil.kurir.rs