TORTE

BOG TE JE IZABRAO DA BUDEŠ NJENA MAJKA’: PISMO TRUDNICI KOJA NOSI DETE SA UROĐENOM MANOM

Podijelite sa prijateljima

PISMO TRUDNICI

PISMO TRUDNICI
PISMO TRUDNICI

Draga trudnice,

Volela bih da se možemo upoznati, volela bih da se nalazim u tvom vremenu i prostoru, da te držim za ruku, zagrlim i pokažem sliku tvog trenutnog života.

Volela bih da mogu da te pogledam u oči i kažem ti koliko ćeš voleti tu bebu u stomaku.

Volela bih da mogu da ti pružim bebu u naručje samo kako bi čula njeno kikotanje. Želim da ti kažem da na svetu nema boljeg zvuka od kikotanja.

Želim da vidiš koliko je lepo tvoje dete. Želim da znaš da na njenom licu nećeš videti ništa osim lepote. 

Gledaćeš je kao najlepšu devojčicu na svetu i pitaćeš se kako si ikad mogla da posumnjaš da će biti drugačije.

Želim da vidiš da njene razlike obično nisu ono što ljudi prvo vide. Želim da ti kažem da su njene oči kao zvezde i ona krade predstavu kad god uđe u sobu.

Želim da ti kažem da će imati neverovatnu plavu kosu sa uvojcima, a gde god da se pojavi neko će komentarisati njene prelepe pramenove.

Želim da ti kažem da kad stanete pred ogledalo i pitaš je: “Ko je pametna, draga i lepa devočica?” ona će se kikotati sa ogromnim samopouzdanjem i reći: “Ja, mama”.

Moći ćeš da vidiš u njenim očima da u svom srcu zna koliko je zaista pametna, draga i lepa.

Želim da ti kažem da su tvoje brige oko pogleda i šaputanja lažne, ali istina je da se to dešava. Ipak, želim da ti kažem da ćeš biti iznenađena koliko te nije briga.

POPULARNO:  SLADOLED MILKA SEMIFREDO – KREMAST I PUN UKUS BEZ KRISTALA LEDA

Shvatićeš da se ne radi o njoj i o tome ko je ona, već se te reakcije tiču njih i onoga ko su oni. Komentari o tome koliko je slatka i blistava ličnost daleko će nadmašiti upitne poglede.

Želim da ti kažem da prestaneš da trošiš srce na tugu i da neguješ te udarce nogama u stomaku. Želim da ti kažem da se oslobodiš straha. Želim da ti kažem koliko je normalna, pametna i blesava.

Želim da ti kažem da oprostiš sebi zbog misli koje si imala kada si saznala za urođene mane. 

Želim da ti kažem da ti nisi ništa kriva, a to što kriviš sebe oduzima delove njene sadašnje lepote. Želim da ti kažem da prestaneš da guglaš, da prestaneš da istražuješ po internetu – samo diši i sačekaj.

Želim da ti kažem da će, kad je vidiš, sve imati smisla. Bog te izabrao da budeš njena majka, znao je da imaš nešto što joj treba da odraste u svetu u kom će uvek biti drugačija.

Bog je znao da će je tvoje srce uvek videti kao lepu i znao je da ćeš joj uliti samopouzdanje koje joj je potrebno da bi prošetala životom koji je lep, ali drugačiji.

Izvor: Yumama