SAVJETI

DVE NEDELJE JE PRALA KOSU HLADNOM VODOM: EVO ŠTA JE ZAKLJUČILA!

Podijelite sa prijateljima

PRALA KOSU HLADNOM VODOM

RALA KOSU HLADNOM VODOM
PRALA KOSU HLADNOM VODOM

Kako bi proverila da li pranje kose hladnom vodom dobro za kosu i daje joj sjaj, jedna novinarka je odlučila da isproba ovu metodu

Poznato je da tuširanje hladnom vodom ima broje zdravstvene prednosti, a mnogi veruju i da pozitivno utiče na izgled naše kose.

Kako bi to proverila, novinarka Parisa Hashempour se odlučila na eksperiment

pranja kose hladnom vodom u trajanju od dve nedelje. 

“Kosa mi je uvek bila pomalo gruba i kovrdžava, a i dalje se oporavlja od izbeljivanja. Nisam imala šta da izgubim”, otkrila je za Refinary29.

Na ovaj bjuti korak navele su je, kako kaže objave raznih korisnika na društvenim mrežama i njihove tvrdnje da je upravo hladna voda jedan od bitnih faktora u održavanju zdrave kose.

Pravi izazov

“Ako niste navikle na tuširanje hladnom vodom ovo bi za vas mogao biti pravi izazov. Zato je važno da vam je postupak postepen.

Temperaturu vode prilagodite svom organizmu, a hladnoj vodi se izlažite

POPULARNO:  KAD PRITISAK SKOČI, OVAJ SOK ČINI ČUDA: MNOGI GA IZBEGAVAJU, A POMAŽE VEĆ POSLE PAR MINUTA

tek onoliko koliko to možete izdržati”, kaže ona.

Priznala je i kako joj je nedostajalo motivacije za odlazak u kupatilo s obzirom na to da je znala da je na kraju napornog dana ne čeka topla kupka već hladan tuš.

Reč stručnjaka

Parisa je priznala kako je u početku bila skeptična prema navodima da pranje kose hladnom vodom daje sjaj i blistavost kosi. Zbog toga se kako kaže obratila stručnjacima za oblikovanje kose.

“Ispiranje hladnom vodom pomaže u zatvaranju pora nakon pranja kose i vašoj kosi daju veće šanse da ostane sjajna, zdrava i bez kovrdžanja”, ističe Simone Tomas i dodaje:

Poboljšava cirkulaciju i čistoću vlasišta. Hladna voda zatvara pore na temenu kose, što sprečava ulazak prljavštine, masti. Osim toga, može da smanji i opadanje kose.

Sa druge strane, vruća voda može dodatno da ošteti oslabljen koren kose, a može da podstakne pojavu sedih vlasi.


Izvor: Stil.Kurir.rs