SAVJETI

EVO KAKO PLIVANJE UTIČE NA VAŠE TELO: OVO JE UBEDLJIVO NAJBOLJI VID FIZIČKE AKTIVNOSTI

Podijelite sa prijateljima

KAKO PLIVANJE UTIČE NA VAŠE TELO

KAKO PLIVANJE UTIČE NA VAŠE TELO
KAKO PLIVANJE UTIČE NA VAŠE TELO

Stručnjaci objašnjavaju šta se događa telu ako redovno plivamo

Došla je zima, ali to nije razlog da prestanemo da plivamo. Zatvoreni bazeni su jednako dobri, baš kao i oni na otvorenom. 

Plivanje se često navodi kao najbolja fizička aktivnost, a evo kako deluje na telo: 

Razvija pluća

Plivanje povećava elastičnost mišića pluća i grudnog koša, čak studija govori da plivanje ima prednost nad jogom kada je u pitanju poboljšanje funkcije pluća. Redovno plivanje može biti dobar način za jačanje pluća.

Ojačava zglobove

Plivanje je odlično za vaše zglobove. Voda podržava 90 % vaše telesne mase što je mnogo manje opterećenja na vaše zglobove.

To znači da vam redovno plivanje može pomoći da smanjite rizik od pogoršanja artritisa redovnim vežbanjem mišića i održavanjem mišića oko zglobova.

POPULARNO:  MRŠAVLJENJE NIKAD NIJE BILO LAKŠE: NAPITAK OD ANANASA I BANANE UBRZAVA METABOLIZAM I TOPI SUVIŠNE KILOGRAME

Jača leđa

Ako ste neko ko pati od hroničnih bolova u leđima, kao što je išijas, plivanje vam može ojačati mišiće leđa i poslužiti kao olakšanje od bola jer voda održava večinu vaše težine.

Podstiče mršavljenje

Plivanje kao trening, 3 puta nedeljno, može biti fantastičan način sagorevanja suvišnih kalorija uz istovremeno jačanje mišića. Možete sagoreti 500 kalorija za 30 minuta plivanja.

Poboljšava san

Utvrđeno da je plivanje jedna od ključnih vežbi koja pomaže ljudima sa nesanicom. Ovo izgleda kao pozitivna vest ako se borite da biste se naspavali.

Izvor: Stil.kurir.rs