SAVJETI

OTKRIĆE GODINE! CELOG ŽIVOTA CEDITE LIMUN POGREŠNO: OVAJ TRIK ĆE VAM OTVORITI OČI I OLAKŠATI ŽIVOT

Podijelite sa prijateljima

CELOG ŽIVOTA CEDITE LIMUN POGREŠNO

CELOG ŽIVOTA CEDITE LIMUN POGREŠNO
CELOG ŽIVOTA CEDITE LIMUN POGREŠNO

Ako vam se dešavalo da poželite da popijete limunadu ali vas je mrzelo da cedite limun – od danas to više neće biti slučaj!

Koliko je limun zdrav i pun vitamina C, svi smo svesni. Bilo da ga konzumiramo uz čaj, ujutru uz mlaku čašu vode ili kao limunadu, benefiti ovog citrusa neće izostati.

Ali mnogima, najbanalnija stvar poput ceđenja limuna predstavlja veoma naporan posao.

Dok ga sečemo na pola, ako je malo tvrđi teže će ići, a potom samo ceđenje i prskanje soka na sve strane, a onda i čišćenje svega toga prilično zamara. Ali šta ako bismo vam rekli da to više ne mora da bude stresan posao?

Naime, jedna korisnica društvene mreže „Tiktok“, otkrila je jednostavan način za izvlačenje soka iz limuna i podelil ga sa nama.

POPULARNO:  ŽENA OTKRILA DA JE DANIMA NOSI ISTU PIDŽAMU, PA IZAZVALA LAVINU KOMENTARA, EVO ŠTA KAŽU EKSPERTI

On se sastoji u sledećem: kako biste iscedili limun a da sok ne izlazi sa strane, potrebno vam je dugačko metalno šilo (velika igla) ili drveni, oštar i tanak štap, koji je dovoljno dugačak da napravi rupu od vrha do drugog vrha limuna.

Nakon toga, uklonite taj rekvizit i pritisnete ceo limun – tako da je jedan otvor uperen ka šolji u koju želite da ga iscedite. Limunov sok će na taj način iscureti ravno, a nijedna kap neće izaći na sto ili podlogu na kojoj ga cedite, pa nećete morati da brišete.

Pogledajte u videu kako to izgleda u praksi:

Izvor: Lepa&srecna