SAVJETI

SMRŠAJTE ZA NEDELJU DANA: PROČISTITE ORGANIZAM I IZBACITE VIŠAK VODE UZ KUPUS DIJETU

Podijelite sa prijateljima

IZBACITE VIŠAK VODE UZ KUPUS DIJETU

IZBACITE VIŠAK VODE UZ KUPUS DIJETU
IZBACITE VIŠAK VODE UZ KUPUS DIJETU

Na kraju sedmog dana, ako ste se pridržavali uputstva izgubićete 4,5-7 kilograma. Ako ste izgubili više od 7 kilograma, pauzirajte sa dijetom sedam do deset dana pre nego počnete ponovo ispočetka.

Ova sedmodnevna kupus dijeta može se koristiti onoliko dugo koliko želite. Osećaj lakoće i dodatne energije dobar je razlog da se proba sa ovom dijetom.

Ova dijeta se zasniva na supi od kupusa koja je obavezna svaki dan da se jede. Recept pogledajte u nastavku teksta.

SASTOJCI:

5 velikih glavica luka

2 zelene paprike

1 ili 2 konzerve celog paradajza (ili 1-2 veća sveža paradajza ili 2 dcl kuvanog paradajza – domaćeg ili kupovnog)

svežanj celera

1 srednja šargarepa

1 velika glavica kupusa (slatkog, svežeg)

po 1 kašika sledećih žitarica i mahunarki: sočivo, pšenica, ječam i suvi grašak

PRIPREMA:

Propržite sitno seckan luk na maslinovom ulju, dok ne omekša. Zatim dodajte ostalo povrće, osim kupusa.

Posolite, pobiberite, stavite peršun i po želji može i ljute papričice. Zalijte vodom da ogrezne i kuvajte dok povrće ne omekša.

Iseckani kupus dodajete tek kada ostalo povrće (i mahunarke i žitarice, ukoliko ste ih dodavali) omekša, jer je njega potrebno najkraće kuvati.

Kupus se najkraće kuva kako bi zadržao što više hranljivih sastojaka, vitamina i minerala. Tako ćete uz ovu supu pored odličnih rezultata u vidu manjka kilograma dobiti i porciju zdravlja.

Potrudite se da koristite što manje soli tokom kuvanja supe od kupusa, a nemojte ni posle kuvanja dodavati so.

Ukoliko želite da pojačate ukus supe možete je začiniti sa nekim drugim interesantnim začinima po ukusu.

Takođe, izbegavajte da u supu dodajete povrće koje sadrži skrob, kao što je krompir ili batat, šargarepa je u redu.

Način upotrebe
Ova supa se može jesti kad god osećate glad i koliko god želite.  Uz ovu supu ide i sledeći raspored ostalih obroka po danima.

POPULARNO:  NAJBOLJA DIJETA ZA MENOPAUZU: 6 SAVETA O ISHRANI KOJI ĆE VAM POMOĆI DA OSTANETE FIT I LAKŠE PREBRODITE OVAJ PERIOD

Vrlo je bitno pridržavati se i ostatka jelovnika, jer pored supe od kupusa, u njemu se krije ključ uspeha ove dijete.

Tokom trajanja dijete nikako ne bi trebalo da jedete slatkiše, grickalice, brzu hranu, odnosno ništa što se ne nalazi u preporučenom jelovniku.

Takođe, vrlo je bitno da izbegavate alkoholna pića dok držite ovu dijetu. Kao i da sačekate najmanje 24h pre započinjanja ove dijete, ukoliko ste pre toga pili alkoholna pića.

A nakon završetka dijete, sačekajte najmanje 24h pre nego što popijete prvo alkoholno piće.

Prvi dan
Svo voće osim banana. Lubenice i dinje imaju najmanje kalorija od ostalog voća. Dakle, jede se samo supa i voće. Za piće može nezaslađen čaj, nezaslađena crna kafa i/ili voda.

Drugi dan
Svo povrće – količina nije ograničena – bitno da niste gladni. Pokušajte da jedete lisnato povrće, a izbegavajte boraniju, grašak, kukuruz itd. Za večeru može veliki pečeni krompir na maslacu. NE JEDITE VOĆE. Ne zaboravite da jedete i supu. Minimum jednom dnevno.

Treći dan
Jedite supu, voće i povrće koliko želite. NEMOJTE JESTI PEČENI KROMPIR. Ako ste se pridržavali gornjih uputstava za ova tri dana trebalo bi da ste 2-3 kg lakši.

Četvrti dan
Pojedite do 3 banane u toku dana, supu, i pijte nemasno mleko koliko želite. Banane imaju puno kalorija i ugljenih hidrata, a mleko neophodnog kalcijuma. SUPA I DALJE OBAVEZNA.

Peti dan
Govedina i paradajz. Možete pojesti 300-600 g govedine i do 6 paradajza. Pokušajte da popijete 6-8 čaša vode u toku dana u cilju ispiranja viška mokraćne kiseline iz organizma. OBAVEZNO BAR 1 TANJIR SUPE!

Šesti dan
Kupus dijeta šestog dana izgleda ovako: Govedina i povrće. Možete da jedete koliko želite govedine i povrća. Naravno i SUPU.

Sedmi dan
Integralni pirinač i povrće. Pijte nezaslađen voćni sok. Možete da jedete koliko hoćete pirinča i povrća. Obavezno SUPU.

Izvor: dijeta.net