SAVJETI

7 PRIRODNIH NAČINA: EVO KAKO DA SPREČITE STVARANJE KAMENA U BUBREGU

Podijelite sa prijateljima

SPREČITE STVARANJE KAMENA U BUBREGU

SPREČITE STVARANJE KAMENA U BUBREGU
SPREČITE STVARANJE KAMENA U BUBREGU

Zbog nedostatka tečnosti u telu nastaju mikroskopski kristali i naslage u urinu. Kamen u bubregu se javlja zbog: dehidracije, gojaznosti, naglog mršavljenja, nezdrave ishrane

Evo kako na prirodan način da sprečite stvaranje kamena u bubregu:

1. Hidratacija – voda je izvor života. Setite se toga, pa pravac na česmu, sipajte sebi vodu i popijte. Osobe koje imaju pesak ili kamen u bubregu često su od lekara savetovane da piju što više vode – po mogućnosti oko 3 l čiste vode na dan!

2. Smanjite natrijum

Ako jedete veliku količinu natrijuma, nastaje kamen u bubregu.

Hrana koja sadrži velike količine natrijuma je: prerađena hrana, konzervirana hrana, krekeri, slana hrana, suhomesnati proizodi, brza hrana itd.

3. Više povrća, manje mesa

Ako jedete mnogo crvenog mesa, živinskog mesa, jaja i morskih plodova dolazi do stvaranja i akumulacija mokraćne kiseline. Ove proizvode zamenite mahinarkama.

POPULARNO:  5 RAZLOGA ZAŠTO SE GOJITE NA STOMAKU: AKO IH SE NE ODREKNETE, ZABORAVITE NA LEP STRUK

4. Recite NE strogoj dijeti

Dijeta je stres za organizam, a to nikako nije dobro za bubrege.

5. Ne odričite se kalcijuma

Ako želite da izbegnete kamen u bubregu – smanjite kalcijum, ali ga ne smete izbaciti iz ishrane jer može dovesti do povećanog stvaranja kamena u bubregu. Kalcijum u kombinaciji sa oksalatima imaju tedenciju da se vežu u crevima, čime smanjuju stvaranje kamena.

Na primer: salata od svežeg spanaća može prouzrokovati stvaranje kamena u bubregu, ali ako spanać pospete sa sirom, izbećićete ovu nus pojavu.

6. Zdrava težina

Gojaznost prouzrokuje stvaranje kamena u bubrezima. Osobe sklone gojaznosti više jedu slanu, prerađenu hranu, kao i brzu hranu i meso.

7. Povećajte konzumiranje magnezijuma

Magnezijum će verovatnoću stvaranja kamena u bubregu svesti na minimum.

Izvor: Stil