FITNES INSTRUKTOR BOJAN: OVAKO ŽENE NAJBRŽE SKIDAJU STOMAK I MRŠAVE!

FITNES INSTRUKTOR BOJAN

FITNES INSTRUKTOR BOJAN
FITNES INSTRUKTOR BOJAN

Bojan Gaćeša savetuje žene kako da vežbaju i kakve promene u ishrani da naprave ako žele da svoju figuru dovedu do savršenstva za relativno kratko vreme

Uskoro nam stiže lepše vreme, a sa njim i tanja odeća koja će nas odmah “izdati” koliko smo tokom jeseni i zime pazili na ishranu i vodili računa o liniji.

U ovom periodu žene najčešće počinju da razmišljaju o brzim dijetama i vežbama koje će učiniti da do sezone šorceva i kratkih haljina izgledamo fenomenalno.

Da li je moguće postići dobar rezultat za tako kratko vreme? Na šta žene najviše treba da paze? Koje vežbe donose najbolji rezultat? Čega se moramo odreći, a koje zadovoljstvo ipak smemo ponekad sebi da dozvolimo?

Na sva najvažnija pitanja odgovor nam je dao poznati srpski fitnes instruktor Bojan Gaćeša. 

Tokom protekle godine mnogi su nabacili nekoliko kilograma viška. Kako da na najbrži način vratimo liniju na staro?

Postoji tu dosta faktora koji utiču na brže ili sporije dobijanje kilograma. Recimo koliko ste aktivni, kako ste se hranili u tom periodu i slično. Rekao bih da “brz” način skidanja kilograma i nije toliko zdrav, i ne preporučujem ih često, jer uglavnom kada se kilogrami jako brzo skinu, oni se jos brže vrate, jer se metabolizam uspori i može doći do blagog disbalansa hormona.

Jednostavno se vratite jačoj fizičkoj aktivnosti ako ste pre bili aktivniji, izbacite nezdravu hranu, i uzivajte u promenama. Jer telo ima neverovatnu sposobnost da “pamti” i vrlo lako će se prilagoditi “staroj” dobroj liniji.

Kada dođe proleće, većina žena obično tek tada počinje da posvećuje pažnju svom telu i želi da dovede figuru do savršenstva. Da li je tako nešto zaista moguće u kratkom roku i kako to da postignemo?

Opet bih rekao da i to zavisi koliko ste u toku zime i slava pazili na ishranu, i koliko ste bili aktivni. Ako jeste, neće biti toliko problema da se zaista telo
dovede do savršenstva. Ali, ukoliko ste pali u “zimski san” i dozvolili da se izgled za nijansu pokvari, ne žurite, jer tu je najveća mogućnost za grešku, rekao bih da se malo ranije povede računa o liniji ili budite aktivni tokom cele godine ukoliko ste u mogućnosti. Budite strpljivi, jer kao što sam rekao, telo “pamti” i sve što je “na brzaka” ne valja i nije zdravo za vas, vašu liniju, metabolizam i hormone, a to je glavno za održavanje dobre i kvalitetne linije.

Da li zarad savršenog tela moramo potpuno da se odreknemo brze hrane i slatkiša, ili nekad ipak smemo da “varamo”?

Ukoliko želite zaista savršeno telo, postoji par “caka” koje će vam dozvoliti da izgledate savršeno a da ipak malo “varate” kad je ishrana u pitanju, a to je da jednom u dve nedelje izaberete dan u kojem ćete “uživati u brzoj hrani i slatkišima. To se zove “cheat day”. Moram napomenuti da i tu treba da budete umereni i da u toku tog dana budite aktivni, kako bi vaše telo uspelo da sagori bar deo kalorija od svih “prljavih” obroka.

Kako da se motivišemo da počnemo da vežbamo kada nam uopšte nije do sporta?

Nažalost postoje periodi kada nam uopšte nije do sporta i aktivnosti, jednostavno bi ste se izležavali ceo dan i samo jeli i gledali filmove. Da, poznato mi je to.

Ali sve je u vašoj glavi, i vaš um je taj kog morate da ubedite da krenete s vežbanjem. Ako imate jasno zacrtan cilj, ne smete dozvoliti svom umu da se “poigrava” sa vama. Budite uporni, istrajni i stremite ka tom savršenom izgledu. Jer nakon treninga ćete se zahvaliti sebi što ipak niste sedeli ceo dan u kući i dopustili da “propadne” i taj dan ka ostvarenju svog savršenog izgleda.

NASTAVAK NA STRANI 2…