ZANIMLJIVO

KON: BEOGRAD SKORO STIGAO DO KOLEKTIVNOG IMUNITETA

Podijelite sa prijateljima

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da je u Beogradu gotovo 40 odsto vakcinisanih i da se “skoro” stiglo do kolektivnog imuniteta, prenela je Beta.

“Ako se nastavi ovakav trend pada novozaraženih i rast vakcinisanih, što se tiče Beograda, ja sam jako optimističan, a slična situacija je i u Novom Sadu”, rekao je Kon za RTS.

Kon, koji je i član Kriznog štaba Vlade Srbije, ocenio je da je vakcinacija “najznačajnija mera” koja utiče na tok epidemije.

“U odnosu na svet, mi zaista imamo priliku da uspemo. Cilj nam je da se broj novozaraženih spusti u svim gradovima i da ljudi shvate da je vakcina jedini izlaz. Mogu da biraju ili virus ili vakcina, nema izmedju”, rekao je Kon.

Upitan koje mere bi mogle da budu razmatrane na sledećoj sednici Kriznog štaba, Kon je rekao da ne treba uvoditi nove mere, ali ni olakšice.

POPULARNO:  POTAJNO JE SNIMALA SVOJU DADILJU: VIDEO JE ZATIM PODELILA NA DRUŠTVENOJ MREŽI I DOSLOVNO SU SE SVI NAJEŽILI

U poslednja 24 sata u Srbiji je još 35 osoba umrlo od posledica zaraze korona virusom, pa je ukupan broj umrlih od početka epidemije povećan na 6.026 osoba, objavljeno je na sajtu covid19.rs.

Broj novozaraženih osoba je 2.604, a testirano je 12.482 uzorka. Hospitalizovana je 6.701 osoba, a na respiratorima je 217 pacijenata.

Izvor: naslovi.eu