SAVJETI

OČISTITE STAKLO OD RERNE, ALI I PROZORE: TAJNI SASTOJAK ZA SJAJ I BLISTAVOST

Podijelite sa prijateljima

Čišćenje stakla ume da bude veoma nezgodno i naporno ali uz ovaj TRIK nema brige.

Trik donosi autorka jedne Fejsbuk grupe za pomoć pri čišćenju koja je iskoristila da bi očistila staklo na mikrotalasnoj rerni.

“Koristila sam jednu kesicu Jorkšir tradicionalnog britanskog crnog čaja, pa sam je umočila u ključalu vodu. Kada se ohladio, u čaj sam umočila papirnu kesu pa sam njome obrisala vrata mikrotalasne.

Nisam polirala površinu. Pre nego što se osušila, videle su se na njoj linije brisanja, ali kada se sve samo osušilo, nije bilo mrlja i tragova poteza papira. Bilo je blistavo čisto”, pojasnila je.

Oni koji su pročitali njen savet na Fejsbuku isprobali su trik i kažu da deluje i u čišćenju tuš kabine i prozora.

“Hladan čaj je neverovatan, deluje kao neka čarolija. Ubuduće ću ga staviti u bočicu sa raspršivačem i prskati svuda gde čistim”, rekla je jedna korisnica Fejsbuka.

POPULARNO:  DA LI STE PROBALI BELI LUK CRNE BOJE? OVA MAGIČNA HRANA REGULŠE HOLESTEROL I ŠEĆER, ŠTITI JETRU I MOZAK, A EVO KAKO SE DOBIJA

Kada se uzme u obzir da u kutiji čaja obično ima 20 kesica, ponegde i 40, a da je cena oko 120 dinara, dolazimo do proste računice da je je cena jedne kesice 6 dinara, a to je poprilično jeftino.

Izvor: Kurir.rs