SAVJETI ZANIMLJIVO

DECA SU ČESTO PAMETNIJA OD NAS: SAMO JEDNIM ISKRENIM I NEVINIM PITANJEM ŠESTOGODIŠNJAK SPASIO BRAK SVOJIH RODITELJA!

Podijelite sa prijateljima

Ponekad se u vezi ili braku toliko zaglavi u rutinu i dosadu da neobičan pogled deteta može napraviti čuda – kao i kod ove bračne krize…

Mama, moram li ja baš da se venčam? – to je pitanje postavio šestogodišnji sin blogerke Džoane Venditi – bez da je znao što će ono izazvati. Naime, te su reči podstakle mladu majku na razmišljanje.

U svom blogu napisala je da je pitanje njenog sina najpre izazvalo strah u njoj, kao i da se pitala što je to loše u njenom braku – i je li uopšte nešto loše. „Ne, ne moraš da se venčaš. Možeš da radiš šta želiš, mi samo želimo da budeš srećan“, odgovorila je Džoana svom sinu, na šta je on s olakšanjem rekao: „OK, dobro je! Ja ne želim da se sve vreme sa nekim svađam.“


U tom trenutku Džoana je shvatila koliko pasivno-agresivno ponašanje njenog supruga i nje utiče na njihovog sina.

POPULARNO:  EVO ŠTA SE DOGODI AKO U SUPU DODATE LIST ZELENE SALATE: OVAJ KULINARSKI TRIK JE ODUŠEVIO MILIONE

Svađaju se za svaku sitnicu i glupost – i često je atmosfera potpuno hladna. Zbog toga je majka četvero dece, pošto dečak Holden ima i tri mlađe sestrice, podvukla crtu i napravila „reviziju“ nekoliko proteklih godina: veridbu, venčanje, spontani pobačaji, problemi na poslu, zdravstveni problemi.

Sve su to zajedno prošli. Međutim, njihova veza je trpela zbog toga.

Razgovarala je sa suprugom o problemu i oboje su se odmah složili da nešto mora  da se promeni– inače će im brak propasti.

Odlučili su da se ponovno moraju zaljubiti jedno u drugo i srediti svoje odnose. Išli su na ljubavne sastanke, uzeli vremena za sebe.

„Nikada nismo izgubili svoju ljubav jedno prema drugome, ali ipak sada imamo sasvim novu vezu. Pokrpali smo pukotine i izgradili je na tome.“ Ni njihovom sinu to nije promaklo: sada je odlučio kako će se ipak jednog dana venčati, napisala je Džoana.

“Naš dom nije više pun vike i svađe. Sada razgovaramo, smejemo se i pozitivno smo nastrojeni.”

Izvor: Stil