Skip to content

MUČI VAS BOL U KOLENIMA: 5 PRIRODNIH LEKOVA PROTIV BOLOVA U ZGLOBOVIMA

    Podijelite sa prijateljima

    BOL U KOLENIMA

    BOL U KOLENIMA
    BOL U KOLENIMA

    U slučaju ozbiljnih problema sa zglobovima obavezno se obratite lekaru, ali vam određene namirnice mogu ublažiti blaže tegobe.

    Ove namirnice imaju izuzetno blagotvoran uticaj na zdravlje zglobova.

    Kurkuma

    Ovaj začin ima jaka antiupalna i antioksidativna svojstva.

    Sipajte kašičicu kurkume u prahu i malo meda u čašu mlakog mleka. Pijte svakog dana.

    Pre upotrebe ovog lekovitog začina konsultujte svog lekara jer kurkuma može da utiče na dejstvo određenih lekova.

    Jabukovo sirće

    Ova namirnica pomaže u smanjenju bolova u zglobovima tako što eliminiše toksine iz zglobova i vezivnog tkiva. S obzirom da ima jak alkalizujući efekat, jabukovo sirće naročito prija osobama koje pate od artritisa. Pored toga, sirće je bogato magnezijumom, kalcijumom, kalijumom i fosforom.

    Mlakoj vodi dodajte jednu do tri kašičice jabukovog sirćeta i malo meda. Ispijajte ovaj rastvor dva do tri puta na dan pre obroka. Pored toga, možete i bolno mesto jednom dnevno masirati mešavinom jabukovog sirćeta i maslinovog ulja.

    Beli luk

    S obzirom da je bogat sumporom i selenom, beli luk je odličan prirodan lek za sve koji pate od artritisa i bolova u zglobovima. Sumpor umanjuje bolove i upale, dok selen ima antireumatski efekat.

    POPULARNO:  OVO JE RAZLIKA IZMEĐU CRNOG I BELOG GROŽĐA! SVI SE PITAJU KOJE JE ZDRAVIJE, A OVAJ ODOGOVOR NIKO NIJE OČEKIVAO!

    Zbog toga se preporučuje da svom dnevnom jelovniku obavezno dodate beli luk i tako konzumirate najmanje dva do tri čena belog luka dnevno.

    Takođe, možete propržiti beli luk u susamovom ulju. Kada čenovi potamne, sklonite s ringle i procedite ulje. Kada se ulje prohladi, njime masirajte oko bolnog mesta i ostavite tako najmanje tri sata, pa isperite to mesto. To možete raditi dva puta na dan.

    Đumbir

    Đumbir je zahvaljujući antiupalnim svojstvima odličan prirodni lek protiv bolova u zglobovima i mišićima.

    Pijte čaj od đumbira ili obogatite svoja jela mlevenim ili rendanim đumbirom. Čaj od đumbira se priprema tako što se komadić đumbira ostavi da  ključa 10 u 220 ml vode, a zatim procedi. Ukoliko želite, ovaj čaj možete zasladiti medom.

    Kopriva

    Naučne studije su pokazale da kopriva može biti efikasan prirodni lek za ublažavanje bolova u zglobovima.

    Stavite dve do tri kašičice suvih listova koprive u šolju vrele vode i ostavite tako 10 do 15 minuta. Procedite i pijte lekoviti čaj tri puta dnevno.

    Pre upotrebe prirodnih lekova obavezno konsultujte lekara.

    Izvor: Stvarukusa.rs