OVE BILJKE SU ČUDOTVORCI: KAO OD ŠALE SAGOREVAJU MASNOĆE, TOPE VIŠAK KILOGRAMA I BILDUJU IMUNITET

Svi znamo da su čajevi dobri za naše zdravlje, a posebno kada se prehladimo, pa uz vrući čaj od nane grickamo keks, jer nam nije ni do čega – preživljavamo i čekamo da prođe.

Ali da li se setite čajeva kada ste zdravi? I da li znate da uz čajeve možete da ubrzate proces mršavljenja i detoksikacije?

Ukoliko naizmenično pijete sledećih sedam vrsta čajeva pojačaćete moć vlastitog tela da se čisti od neželjenih supstanci.

1. Zeleni čaj

Osvežava, rehidrira i pomaže pročišćavanje tela. Daje energiju, a zahvaljujući obilju antioksidansa “nabildovaće” vaš imuni sistem i zaštititi jetru od oštećenja. Dokazano je da pojačava sagorevanje masnoća jer ubrzava metabolizam.

2. Čaj od korena čička

Čičak se već vekovima koristi u narodnoj medicini za čišćenje krvi, a njegov koren je moćan diuretik. Koren čička poboljšava rad jetre i probavu. Već jedna šolja čaja od korena čička na dan podstaknuće čišćenje organizma.

3. Čaj od sikavice

Sikavica može pomoći jetri da preradi belančevine, ugljene hidrate, masti, lekove, toksine… Pomaže i probavnom sastavu da izbaci otpad iz tela.

POPULARNO:  ČAJ OD KOPRIVE JE ČISTO ZLATO: MOŽE DA REGULIŠE NIVO ŠEĆERA U KRVI, JAČA IMUNITET, OBILUJE VITAMINIMA I MINERALIMA

4. Čaj od đumbira

Đumbir je verovatno jedna od najboljih biljaka za detoks, njegovi sastojci deluju protivupalno i snažni su antioksidansi. Čaj od đumbira potstiče probavu, poboljšava cirkulaciju i pomaže izbacivanje toksina znojenjem.

Odličan je i u izbacivanju nakupljenih toksina i otpadnih materija iz creva i jetre. Ovaj moćan čaj ujutro nam daje energiju, popodne nas stimuliše, a uveče greje.

5. Čaj od cikorije

Pomaže probavnom sistemu da izbaci toksine iz tela povećavajući količinu probavnih sokova i obnavljajući celi probavni trakt. Uz to je snažan prirodni diuretik.

6. Čaj od maslačka

Konzumacija maslačka podiže u organizmu količinu enzima za koje je poznato da potstiču detoksikaciju, čak može pomoći izbacivanju kancerogenih materija. Smatra se da čaj od maslačka stimulše jetru i poboljšava njene funkcije, te funkcije žučne kese. Odličan je diuretik.

7. Čaj od piskavice iliti grčkog semena

Čaj od piskavice mogao bi mnogo pomoći vašem digestivnom traktu. Čaj od semenki piskavice koristi se i za regulaciju nivoa šećera u krvi. Moćan je laksativ, pa ga nemojte piti pre izlaska iz kuće.

Izvor: Stil.kurir.rs