ZANIMLJIVO

SLIKA KOJA ULIVA OPTIMIZAM USAMLJENA MEDICINSKA SESTRA ISPRED KOVID AMBULANTE U KRALJEVU

Podijelite sa prijateljima

Fotografija medicinske sestre u skafanderu, kako stoji ispred kovid ambulante u Kraljevu, potpuno usamljena, daje nam optimizim da će se epidemija korona virusa dovesti pod potpunu kontrolu.

U Kraljevu je u utorak od 250 testiranih, samo njih sedmoro bilo pozitivno na korona virus.

Ako statistici dodamo da se u bolnici u ovom gradu leči samo petoro osoba, onda možemo reći da smo konačno na trenutak odahnuli.

Virusolog i mikrobiolog dr Milanko Šekler kaže da će korona mutirati da bi se prilagodila velikom broju vakcinisanih i tada će oslabiti.

– Stalno pominjemo mutirane oblike, i dalje stojim iza toga da će virus morati da se menja mnogo više nego što mislimo. Biće teran još više da se prilagođava kako bude nailazio na veliki broj vakcinisanih, da bi probao da prođe kroz oklop.

POPULARNO:  KIČMA SVE MOŽE DA IZDRŽI, ALI SRCE NE: POSTOJE GRESI KOJI TEŠKO MOGU DA SE OPROSTE !!!

I u svemu tome mutiraće u pravcu manje patogenosti, da bismo prestali da obraćamo pažnju na njega. Izazivaće blaže simptome, da nam ne bi bi interesantan toliko – kaže Šekler.

Šekler kaže da veruje da će neke stvari da se završe lakše, odnosno da nećemo biti zavisnici od vakcina godinama, kao što možda sada izgleda.

– Da li će to trajati sezonu ili dve, ne bih se kladio, ali virus će se prilagoditi nama, kao i mi njemu – naveo je ovaj virusolog iz Specijalističkog veterinarskog instituta u Kraljevu.

Izvor: srbijanasazemlja