INTERNET JE POLUDEO ZA OVIM TRIKOM: SECKAJTE LUK BEZ SUZA

Sve je zbog hemikalije, naime, luk sadrži aminokiseline nazvane sulfoksidi, a kada zasećete koru luka, oštećujete kožu. Ovo oštećenje sulfokside otpušta u vazduh što nadražuje vaše oči.

Za vreme seckanja luka, enzimi u njegovoj kori ulaze u vazduh i menjaju svoj sastav pa tako počinju da iritiraju oči koje reaguju stvaranjem suza.

Srećom, postoje načini kako možete sprečiti suze i plakanje. Korisnica TikToka vrlo često koristi luk kao dodatak jelima dok kuva, te je želela da dokuči kako da spreči suze prilikom seckanja luka.

Otkrila je šta radi dok secka luk kako bi izbegla plakanje, a mi vam otkrivamo njen trik za kojim je poludela cela planeta.

Objasnila je da kiselinu iz luka privlači izvor vode, u ovom slučaju suzni kanali pa suze poteku jer pokušavaju da isperu kiselinu iz očiju.

Ali, ako uradte samo jednu stvar sa nečim što sigurno već imate u kuhinji više se nećete  boriti sa suzama seckajući luk. Vlažni ubrus stavite na dasku za seckanje, tako vam oči više neće biti nadražene jer će kiselina iz luka privući vlagu iz ubrusa.

@cerealeatingghost

##stitch with @xxbaileyelizabethxx thank you for making me crave lentil soup

♬ Pieces (Solo Piano Version) – Danilo Stankovic

Probajte!

Izvor: Stil.Kurir.rs

Exit mobile version