SAVJETI

OTERAJTE MUVE, KOMARCE, MRAVE I KRPELJE UZ POMOĆ OVIH MOĆNIH BILJAKA: BOLJE, JAČE I BEZBEDNIJE OD BILO KOG PESTICIDA

Podijelite sa prijateljima

OTERAJTE MUVE, KOMARCE, MRAVE I KRPELJE

OTERAJTE MUVE
OTERAJTE MUVE, …..

Pre nego što zaprašite celu kuću nezdravim hemijskim sredstvima, probajte prirodna rešenja za vaš dom i baštu

Sa porastom temperatura došlo je i do porasta broja insekata. Nevezano da li živite u gradu ili selu, najezda sitnih bubica i te kako može da pokvari ugođaj. Iako pretpostavljamo da ste pokušavali do sada da ih se rešite različitim sredstvima, da li ste probali prirodnu alternativu?

Kako su stručnjaci za Pure Wow istakli, postoji čitav jedan biljni svet koji se efikasno bori sa dosadnim insektima. Neke možda već imate u svom neposrednom okruženju a da niste znali za njihov čudotvoran učinak.

Osim toga, one se mogu vrlo jednostavno zasaditi u saksijama unutar kuće ili u dvorištu i na taj način vam obezbediti prijatne trenutke u toku leta, bez najezde insekata.

Pčele vole ugodan miris ovog cveća, međutim većina drugih bubica, među kojima su komarci, moljci i buve, držaće se podalje od njega. Red ljubičastih cvetića na prozoru, u saksiji kraj ulaza u kuću ili u bašti su sasvim dovoljni da spreče nepoželjne posetioce. 

Ruzmarin

Ako ste u potrazi za sobnom biljkom koja efikasno odbija bube, ruzmarin je vaš siguran potez. Osim u kući, ruzmarin uspeva i u krajevima kojima vlada suva i izrazito topla klima.

POPULARNO:  MLADI LUK ČINI ČUDA: 3 ZDRAVSTVENA PROBLEMA KOJA ZELENA PERCA TERAJU ZA TREN OKA!

Ruzmarin je najučinkovitiji pri teranju puževa iz vašeg okruženja. Osim toga, zgodno je imati ovu biljku u blizini, kada vam zatreba super začin za večeru.

Hrizanteme

Kada je reč o biljkama koje odbijaju mrave, ovi ukrasni cvetovi se nalaze na samom vrhu. Zapravo, jedinjenje koje se nalazi u hrizantemana, a zove se piretrin, zbog svoje efikasnosti koristi se u mnogim komercijalnim sprejevima protiv insekata. Ako želite da se oslobodite krpelja, komaraca, mrava i drugih bubica, hrizanteme su vaš pouzdan izbor.

Limunova trava

Možda ste već upoznati sa magičnim svojstvima limunove trave, međutim da li ste znali da istančan citrusni miris ove biljke vrlo učinkovito odbija komarce?

Osim što se magično ulje napravljeno od limunove trave koristi za pravljenje ukusnih specijaliteta, izražajan miris koji vi obožavate insekti ne podnose.

Bosiljak

Kao neizostavan sastojak svake paste, salate i efikasno sredstvo za teranje insekata, bosiljak je vaš saveznik u borbi protiv komaraca. Ova mirisna zelena biljka apsolutno je toksična za larve komaraca, odrasle jedinke komaraca i dosadne muve. Bosiljak možete uzgajati i u zatvorenom prostoru – samo se pobrinite da se biljka nalazi na vrlo osunčanoj strani prostorije.

Izvor: Stil.kurir.rs/Izvor:Objektiv