Skip to content

OVO POVRĆE JE ČUVAR VAŠEG ZDRAVLJA! ČUVA SRCE I MOZAK, ČISTI KRV, POBOLJŠAVA VID

  Podijelite sa prijateljima

  Ako paradajz nije sastavni deo vaše ishrane, trebalo bi da razmislite ponovoOvo povrće je bogato nutritijentima i oksidantima, koji pomažu u borbi protiv različitih bolesti i čuvaju vaše zdravlje.

  Posle ovoga sumnjamo da ga i dalje nećete voleti.

  Poboljšava vid

  Vitamin A, koji je prisutan u paradajzu, pomaže u poboljšanju vida tako sprečava noćno slepilo i makularnu degeneraciju.

  Pomaže u prevenciji protiv raznih bolesti

  Prema naučnim istraživanjima, paradajz sadrži velike količine antioksidanta likopena, koji je efikasan u borbi protiv raznih bolesti.

  Održava krv zdravom

  Istraživanja su pokazala da samo jedan paradajz sadrži 40 posto dnevnih potreba organizma za vitaminom C. Osim toga, sadrži i vitamin A, kalijum i gvožđe, koje je veoma važno za zdravu krv.

  Vitamin K, koji kontroliše krvarenje i zgrušavanje krvi, takođe je sadržan u paradajzu. Ovo povrće podstiče cirkulaciju.

  POPULARNO:  NASTASIJA POKAZALA KAKO DA PREPOZNAMO KINESKI BELI LUK: UZGAJA SE U KANALIZACIONIM VODAMA, PRSKAN JE BEZBROJ PUTA I VEOMA JE LOŠ PO ZDRAVLJE

  Smanjuje rizik od bolesti srca

  Likopen u paradajzu štiti od kardiovaskularnih bolesti. Jedenjem paradajza se smanjuje nivo holesterola i triglicerida u krvi, kao i taloženje masti u krvnim sudovima.

  Poboljšava probavu

  Konzumiranjem paradajza ćete održavati svoj probavni sistem zdravim, jer on sprečava opstipaciju i dijareju. Osim toga, sprečava oboljenje od žutice te efikasno uklanja toksine iz tela.

  Izvor: Alo