OVO POVRĆE JE ČUVAR VAŠEG ZDRAVLJA! ČUVA SRCE I MOZAK, ČISTI KRV, POBOLJŠAVA VID

Ako paradajz nije sastavni deo vaše ishrane, trebalo bi da razmislite ponovoOvo povrće je bogato nutritijentima i oksidantima, koji pomažu u borbi protiv različitih bolesti i čuvaju vaše zdravlje.

Posle ovoga sumnjamo da ga i dalje nećete voleti.

Poboljšava vid

Vitamin A, koji je prisutan u paradajzu, pomaže u poboljšanju vida tako sprečava noćno slepilo i makularnu degeneraciju.

Pomaže u prevenciji protiv raznih bolesti

Prema naučnim istraživanjima, paradajz sadrži velike količine antioksidanta likopena, koji je efikasan u borbi protiv raznih bolesti.

Održava krv zdravom

Istraživanja su pokazala da samo jedan paradajz sadrži 40 posto dnevnih potreba organizma za vitaminom C. Osim toga, sadrži i vitamin A, kalijum i gvožđe, koje je veoma važno za zdravu krv.

Vitamin K, koji kontroliše krvarenje i zgrušavanje krvi, takođe je sadržan u paradajzu. Ovo povrće podstiče cirkulaciju.

POPULARNO:  DOMAĆI SIRUP PROTIV KAŠLJA: KOMBINACIJA MEDA I CRNOG LUKA BLAGOTVORNO UTIČE NA VAŠE GRLO

Smanjuje rizik od bolesti srca

Likopen u paradajzu štiti od kardiovaskularnih bolesti. Jedenjem paradajza se smanjuje nivo holesterola i triglicerida u krvi, kao i taloženje masti u krvnim sudovima.

Poboljšava probavu

Konzumiranjem paradajza ćete održavati svoj probavni sistem zdravim, jer on sprečava opstipaciju i dijareju. Osim toga, sprečava oboljenje od žutice te efikasno uklanja toksine iz tela.

Izvor: Alo