ZANIMLJIVO

TUŽNA ISPOVIJEST STARICE: RODILA IH, PODIGLA, A TAKO JOJ DJECA VRAĆAJU! KĆERKA NE DA PARA, A SIN…

Podijelite sa prijateljima

TUŽNA ISPOVIJEST STARICE

TUŽNA ISPOVIJEST STARICE
TUŽNA ISPOVIJEST STARICE

Gospođa Milena je penzionerka i majka dvoje odrasle djece koja odavno imaju i svoje potomke.

Mislila je da u starosti neće morati da brine ni o čemu jer je, hvala Bogu, odgojila dvoje, ali baš je od njih doživjela najveće razočaranje

– Imam odraslog sina i kćerku. Muž i ja smo im u svemu pomagali, od učenja do kupovine kuće i čuvanja njihove djece. Danas živim sama, muž mi je umro prije nekoliko godina.

Imam malu penziju, jedva pokrivam osnovne potrebe. Ponekad kada kupujem lijekove, bukvalno moram da se odreknem hrane.

Djeca su svjesna moje situacije, ali nijedan jedini put nisu se ponudili da mi pomognu, pišu Novosti.

Džeparac moje unuke je veći od moje penzije. Jednom sam nagovijestila da bi mogli da plaćaju pola mjesečnih računa jer će njima ostati stan kada umrem. Sin se pravio da ne razumije šta sam rekla, a kćerka je rekla da jedva plaća sopstvene troškove.

Nijedno od njih ne ide javnim prevozom na posao, imaju skupe automobile. Ljetuju svake godine na skupim mjestima u skupim hotelima.

POPULARNO:  DA LI BI PFIZER VAKCINA MOGLA DA DOVEDE DO UPALE SRCA? SLUČAJEVI MIOKARDITISA U IZRAELU UKAZUJU NA NEŽELJENU REAKCIJU

Kćerka svakog mjeseca kupuje novu odjeću, svoju kćerku obasipa novcem. Dijete za džeparac dobija veći iznos nego što je moja penzija.

Kod sina u kući sav novac kontroliše njegova žena. Čak i kad bi htio da mi pomogne, ona ne bi dozvolila.

Kad mi je komšinica ponosno rekla kako joj djeca plaćaju ljetovanje svake godine, donose hranu i plaćaju račune, bukvalno sam bila uvrijeđena.

I ja sam uradila za svoju djecu isto što i ona. Nekad sam od nje pozajmljivala novac, ali više se ne usuđujem, bojim se da će me pitati zašto meni djeca ne pomažu kao njoj.

Ja sam svojim roditeljima pomagala koliko sam mogla. Nikad im nisam otišla praznih ruku. Pomagala sam i fizički i finansijski.

Da li ja to nisam uspela da odgojim svoju djecu kako treba? Nemam nikakvu ušteđevinu, jer muž i ja ništa nismo čuvali, sve smo dali djeci.

I eto kako su mi vratili.

Izvor: doznajemo.com