Skip to content

MNOGI RODITELJI PRAVE OVU VELIKU GREŠKU U POKUŠAJU DA ZAŠTITE BEBU OD VRUĆINE, A POSLEDICE MOGU DA BUDU OZBILJNE

  Podijelite sa prijateljima

  Danas će biti najtopliji dan u Srbiji, uz temperature do 40 stepeni, a talas vrućine ovih dana neće prestati. Pored brojnih saveta za borbu sa vrućinom, jedan je posebno važan za bebe, a mnogi roditelji prave ovu grešku.

  Naime, iako možda mislite da ćete na taj način zaštititi bebu od sunca i toplote, nikada ne biste smeli da prekrivate dečja kolica ćebetom, pelenom ili nečim sličnim. Stručnjaci kažu da to može imati fatalne posledice!

  Čak i veoma tanak pokrivač, poput onog od providnog muslina, može dramatično da povisi temperaturu u kolicima i poveća rizik od sindroma iznenadne smrti kod beba.

  Švedski istraživači, na čelu sa pedijatrom Svanteom Norgenom, otkrili su da pokrivač od muslina ili ćebe u velikoj meri usporavaju cirkulaciju i stvaraju nepodnošljivu vrućinu, prenosi Dailymail.co.uk.

  Oni su testirali svoje tvrdnje i otkrili da je u prekrivenim kolicima koja su ostavljena na suncu temperatura za 15 stepeni više od onih koja nisu pokrivena.

  POPULARNO:  ČEHOV: PAMETNE ŽENE SU UGLAVNOM TEŠKE! JEDNOSTAVNIJE I BOLJE JE ŽIVETI SA GLUPOM ŽENOM!

  Pored toga što prekrivač stvara ekstremnu vrućinu, jako je teško videti šta beba radi u svakom trenutku.

  Ukoliko dete želite da zaštitite od sunca radije koristite suncobran koji sprečava prodiranje UV zraka i koji će stvoriti senku bez zaustavljanja protoka vazduha.

  Drugi način je korišćenje malog ventilatora koji se pričvrsti na bebina kolica.

  Izvor: zena.blic