Skip to content

OTERAJTE KOMARCE ZA TREN OKA! NAPRAVITE SAMI CITRUSNE SVEĆE

    Podijelite sa prijateljima

    Potrebno je samo malo dobre volje! Visoke temperature nam možda ne dopuštaju da provodimo vreme na balkonima i baštama preko dana, ali zato su tu noći.

    Međutim, dosadni komarci mogu biti problem i poremetiti naše namere za uživanje. Zato su tu domaći pripravci koje možete napraviti sami.

    Citrusne sveće koje možete napraviti sami, osim što odbijaju komarce od vas, vrlo lepo mirišu. Idealne su za opuštanje i možete ih i lepo dekorisati.

    Kako napraviti citrusne sveće?

    1. Fitilj s pločicom za dekorativne sveće

    Kupite već gotove fitilje za sveće koje ćete staviti u teglice za sveće. Na dno svakog fitilja stavite malo lepka kako bi se držao za dno tegle.

    2. Tople teglice

    Kada se fitilj zalepio, stavite tegle u rernu koju ćete uključiti na nisku temperaturu. Ovaj postupak će omogućiti da se vosak ravnomerno rasporedi i ohladi.

    POPULARNO:  RUSKA TRAVARKA ELENA TVRDI: OVA TRI KOROVA SU DAR OD BOGA! LEČE CELO TELO!

    3. Količina voska

    Sami odlučite koliko sveća želite napraviti i odredite količinu voska. Imajte na pameti da se količina voska, kada se ohladi, smanji za pola.

    4. Rastopite vosak

    U posudu stavite vosak i pustite da se rastopi.

    5. Eterično ulje citrusa

    U vosak je potrebno dodati ulje citrusa – dovoljne su 3-4 kapi za svaku sveću.

    6. Vosak

    Vosak ulijte u pripremljene posude, a fitilj neka pritom bude uspravan (pomozite sebi štapićima za roštilj ili starom olovkom). Odrežite višak fitilja.

    Zadnji bi korak bio paljenje sveće i stvaranje zone zabranjene komarcima. Uživajte!

    Izvor: informer