Skip to content

SJAJAN PRIRODNI LEK: REŠAVA PROBLEME SA KIČMOM I ZGLOBOVIMA

  Podijelite sa prijateljima

  Napravite prirodni preparat koji vam može pomoći kod bolova u leđima i zglobovima.

  Prirodni lekovi, na koje su nas naučile naše bake obično su zdraviji i lako dostupni od onih kupovnih, i nije loše konzumirati ih čak i onda kada niste bolesni jer vam ne mogu naškoditi.

  Verovali ili ne u kuhinji se nalaze namirnice koje vam mogu pomoći da eliminišete bolove u zglobovima i kičmi. 

  Ovaj prirodni lek može lako održati zglobove u dobrom stanju, smanjiti bolove i istovremeno otkloniti mnoge probleme koje prate ove tegobe.

  Recept za bolne zglobove i leđa

  Očistiti 300-400 g belog luka i sitno iseckati. Staviti u teglu i preliti ga 1 litrom kvalitetnog nerafinisanog biljnog ulja (maslinovo, suncokretovo…). 

  Zatvoriti poklopcem i ostaviti teglu na tamno mesto na sobnoj temperaturi, na 2 nedelje. Ne zaboravite da svakodnevno mućkate sadržaj tegle. 

  Na kraju ćete dobiti ulje belog luka, koje treba da se procedi kroz 3-4 sloja gaze ili dvaput kroz sitnu plastičnu cediljku.

  POPULARNO:  ZAŠTO SU NAŠI STARI JEČAM SMATRALI NAJZDRAVIJOM NAMIRNICOM: 3 RECEPTA KOJA KREPE TELO

  Kako se koristi:

  – Ulje se utrljava u bolna mesta, na primer u donji deo leđa (krsta) kod osteohondroze, bolova u leđima ili u bolne zglobove na rukama i nogama kod artroze.

  – Pokriva se najlonskom kesom u utopljava se preko noći (na ruke – rukavice, na noge – čarape).

  Beli luk poboljšava cirkulaciju krvi u bolnim zglobovima, samim time pomaže uspostavljanju njihovih funkcija. Terapija bi trebalo da traje dva meseca.

  Napomena: Pre upotrebe prirodnih sredstava obavezno se konsultujte s lekarom.

  Izvor: stvarukusa.rs