Skip to content

HRSKAVA PITA OD GOTOVIH KORA IZ TIGANJA

  Podijelite sa prijateljima
  HRSKAVA PITA OD GOTOVIH KORA. Za pitu iz tiganja vam ne treba puno

  HRSKAVA PITA OD GOTOVIH KORA. Za pitu iz tiganja vam ne treba puno vremena, a odlična je za večeru ili doručak.

  Kao što sada možete da napravite hleb u tiganju, ovo je recept za pitu od gotovih kora koja se lako ispeče u tiganju. Isprobajte, jer ukus je toliko dobar da nećete  moći da prestanete da jedete. Podseća na našu gibanicu i ukusom može da joj parira. 

  Ukoliko ne volite, umesto peršuna možete da stavite zelje, spanać ili blitvu. Vi izabarite kako vam je najlakše. A ovde možete da pročitate kako je najbolje da se kuva spanać.

  SASTOJCI:

  400 g gotovih kora 

  1 veza peršuna

  200 g sitnog sira 

  90 ml mleka

  90 ml ulja 

  2 jajeta

  1 kašičica praška za pecivo 

  2 kašičice putera 

  Još:

  1 l vode

  1 kašičica soli

  HRSKAVA PITA OD GOTOVIH KORA PRIPREMA:

  Premažite tiganj puterom (1 kašičica). Stavite preko 2 kore, ali lepo pokrijte dno i ostavite višak testa da viri iz tiganja.

  Sir pomešajte sa seckanim peršunom, a mleko, ulje, prašak za pecivo i jaja dobro umutite. U vodu sipajte so i promešajte. Sipajte malo smese sa jajima na prve 2 koru. 

  POPULARNO:  ŠARENI BUREK SA POVRĆEM - POSNO

  Uzmite sledeću koru, umočite u vodu i ređajte u tiganj, ali je prvo isepkajte. Premažite sa smesom od jaja. Tako poređajte još 2-3 kore.

  Preko te poslednje koju ste stavili sipajte smesu sa sirom i peršunom. Preko stavite još 2 kore koje ste umočili u vodu i isepkali, a posle svake stavite smesu sa jajima.

  Preklopite korama koje vire i pecite na niskoj temepraturi stalno pomerajući tiganj, kako bi se pita svuda ispekla. 

  Zatim okrenite uz pomoć tanjira, stavite još putera (1 kašičica) i kada se istopiti vratite pitu da se ispeče i sa druge strane. Isto pečete na niskoj temperaturi pomerajući tiganj. 

  Izvor: stvarukusa.rs