LJEKOVITO BILJE

JEDAN LIST OVE MAGIČNE BILJKE, U KOMBINACIJI SA MEDOM, UČINIĆE ČUDA ZA CEO ORGANIZAM

Podijelite sa prijateljima

Ta magična biljka ne čuva samo kuću, kao što njen naziv sugeriše, već i vaše zdravlje.

U pitanju je, naravno, Čuvarkuća, koju ćete lako naći oko kuće, a možete je gajiti i u saksiji.

Sempervivum tectorum je biljka opšte poznata kao čuvarkuća. Sempervivum na latinskom znači „živeti večno“. NJegovo ime predstavlja sposobnost preživljavanja čak i pod različitim uslovima, ali predstavlja i mesto gde se čuvarkuća najčešće može naći – upravo na krovovima kuća.

NJegova lekovita svojstva su posledica jabučne i mravlje kiseline. Deluje slično aloe veri i smatra se jednim od najsigurnijih lekova za širok spektar kožnih bolesti.

U kom obliku se koristi kuvarkuća?

Možete konzumirati i koristiti uobičajenu čuvarkuću na različite načine. Na primer, možete ga konzumirati oralno ili ga možete primeniti lokalno za spoljnu upotrebu. Jedan sirovi list dnevno dovoljan je za poboljšanje probavnog sistema i utiče na zdravlje celog tela.

Narodna tradicija

Stari ljudi su verovali da će ih čuvarkuća zaštititi od bolesti i veštica. Bila je veoma cenjen lek u narodnoj medicini i znanje o njenoj lekovitosti se prenosilo s generacije na generaciju.

Recept za čuvarkuću i med

Sastojci:

300 grama sočnog lišća čuvarkuće,

POPULARNO:  MOĆNI MELEM SA KURKUMOM ZA BOLOVE U ZGLOBOVIMA - SAMO NAMAŽETE I TEGOBE NESTAJU

500 grama meda,

200 ml limunovog soka.

Uputstvo:

Listovi domaćice i limunov sok pomešajte u blenderu. Pomešajte smesu sa medom. Smesu stavite u staklenu teglu, zamotajte u foliju i stavite u frižider. Uzimajte jednu kašičicu ujutru natašte, pola sata pre doručka.

Dejstvo:

Najveća korist ovog prirodnog leka je detoksikacija i prečišćavanje organizma od svih nakupljenih štetnih toksina. Uostalom, gotovo da nema boljeg i zdravijeg recepta za ubrzanje metabolizma od kombinacije čuvarkuće i meda. NJihov efekat je umirujući, čak i nakon visokokaloričnih obroka. Ovaj domaći čuvar se takođe koristi u slučajevima napetosti, nervoze i straha.

Recept za čaj od čuvarkuće:

Čaj se jednostavno priprema. Stavite nekoliko suvih isečenih listova u malu posudu sa 250 ml vode temperature ne više od 80 ° C, na oko 15 minuta. Zatim ostavite čaj da se ohladi, ocedite ga i popijte. Čaj se takođe može koristiti za premazivanje iritirane kože.

Dejstvo:

Čaj od čuvarkuće ublažiće iritacije kože, probavnog sistema i urinarnog trakta. Pomoći će vam i kod menstrualnih problema, grčeva i gastritisa.

Sirovi list čuvarkuće

Jedenje sirovog lista ojačaće vaš imunitet i zaštititi od nadolazećih infekcija. Kap njegovog soka pomoći će kod infekcija uha.

Izvor: Stil